Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια είναι η ιστορία πίσω από το μωβ φυτό που στολίζει τους...

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το μωβ φυτό που στολίζει τους δρόμους την άνοιξη

Το φυτό κουτσουπιά, που ανθίζει κάθε χρόνο μέσα στον Απρίλη, είναι εκείνο που μας υπενθυμίζει ότι το Πάσχα είναι προ των πυλών. Το υπέροχο αυτό φυλλοβόλο φυτό είναι μια επιλογή που όλο και συχνότερα βλέπουμε στους δρόμους και στους κήπους. Μια μωβ βροχή αποτελούμενη από πλούσια ανθοφορία πάνω σε γυμνούς βλαστούς είναι αυτό που δίνει αρχικά όλη την καλλωπιστική της αξία. Υπάρχουν πολλοί μύθοι πίσω από την ιστορία της κουτσουπιάς αλλά η αλήθεια είναι μόνο μια είναι η αληθινή.


Το φυτό κουτσουπιά

Η κουτσουπιά ανθίζει κάθε χρόνο τον Απρίλη σε γυμνά κλαδιά και βλαστάρια γεμίζει από μια πλούσια μωβ ανθοφορία. Στη συνέχεια σταδιακά βγαίνουν οι καρποί και τα φύλλα. Είναι ένα φυτό που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το Πάσχα και την παράδοση αφού κατά το μύθο, ο Ιούδας κρεμάστηκε σε κουτσουπιά. Αυτή βέβαια η τοποθέτηση δεν συμφωνεί με τις γραφές αφού σύμφωνα με το Ευαγγέλιο ο Ιούδας κρεμάστηκε σε συκιά.

 

Αυτή η παρονόηση θα μπορούσε να έχει συμβεί γιατί εκείνη την εποχή στην περιοχή υπήρχε πληθώρα από τα φυτά αυτά.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο μύθο η κουτσουπιά «κοκκίνησε» από την ντροπή της για αυτό που συνέβη και έκτοτε γεμίζει άνθη πριν βγάλει φύλλα.

 

φυτό κουτσουπιά

Pexels

Ποια είναι η αλήθεια

Η αλήθεια είναι ότι η κουτσουπιά έχει συνδεθεί με τον Ιούδα και μπορεί να το ακούσεις και φυτό του Ιούδα γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με φλουριά και συνδέονται έτσι με τα 30 αργύρια που πήρε ο Ιούδας.

Έτσι πια γνωρίζεις και εσύ την αλήθεια πίσω από την ιστορία του φυτού κουτσουπιά, του υπέροχου αυτού φυλλοβόλου δέντρου που στολίζει κήπους και δενδροστοιχίες στους δήμους και τους δρόμους.

 

 

Tags : Feature

Λαμπρινή Λαδά 14 April 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/poia-einai-i-istoria-piso-apo-to-mov-fyt/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ