Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ελληνική κουζίνα βγήκε ως η δεύτερη πιο νόστιμη κουζίνα στον κόσμο....

Η Ελληνική κουζίνα βγήκε ως η δεύτερη πιο νόστιμη κουζίνα στον κόσμο. Δείτε την λίστα

medlabnews.gr iatrikanea


Η Ελλάδα επάξια καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου, σύμφωνα με την Food Atlas. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ιταλική κουζίνα, ενώ την 17η θέση η τουρκική κουζίνα, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Η ελληνική κουζίνα βασίζεται στην εποχικότητα, την απλότητα, τη διάρκεια, την εντοπιότητα και τον υγιεινό της χαρακτήρα. Η υπεροχή των ξεχωριστών ελληνικών προϊόντων, που καλλιεργούνται στο ιδανικό μεσογειακό κλίμα, έχει ενισχύσει το σεβασμό για τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής, που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό εποχικές.

Αυτά τα χαρακτηριστικά την έφεραν στη δεύτερη μεταξύ των 50 καλύτερων κουζινών στον κόσμο στον κατάλογο του World Taste Atlas, με την Ιταλία να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της κατάταξης

Ειδικότερα, η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο no2 στον κόσμο, με την ισπανική να ακολουθεί στην τρίτη θέση Στην κατάταξη που δημοσιεύτηκε από τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό φαγητού, η χώρα έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας 4,75 στα 5, με την Ιταλία να προηγείται με βαθμολογία 4,78 στα πέντε.

Σύμφωνα με την TasteAtlas, η βαθμολογία κάθε χώρας υπολογίζεται με βάση τη μέση βαθμολογία των χρηστών του διαδικτυακού οδηγού για τα 30 καλύτερα πιάτα, ποτά και προϊόντα στη συγκεκριμένη χώρα. «Οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν αρκετά στοιχεία βαθμολογημένα», σημειώνει η TasteAtlas.

Η λίστα όταν δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Taste Atlas, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, κυρίως γιατί η Τουρκική κουζίνα βρισκόταν στην 17η θέση, μετά την αμερικανική, ενώ η γαλλική κουζίνα δεν μπήκε καν στην πρώτη πεντάδα.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησαν φωτογραφίες από φαστ φουντ επικρίνοντας με χιούμορ τη λίστα που κατέτασσε ακόμη και την αμερικανική κουζίνα πιο πάνω από αρκετές κουζίνες που θεωρούνται καλύτερες.

«Αν η αμερικανική κουζίνα βρίσκεται στην πρώτη 20άδα, η λίστα είναι άκυρη», έγραψαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Γερμανική κουζίνα καλύτερη από της Ταϊλάνδης; Δεν νομίζω! Είμαι Μεξικανός και ζω στη Γερμανία και ξέρω ότι αυτό είναι εντελώς λάθος!»

Δυστυχώς, όπως απαντά η Taste Atlas, ορισμένες χώρες δεν μπήκαν στη λίστα, επειδή δεν έχουν βαθμολογηθεί αρκετά πιάτα τους. Η βαθμολογία κάθε χώρας προέκυψε από τη μέση βαθμολογία των χρηστών για τα 30 καλύτερα πιάτα, ποτά και προϊόντα διατροφής στη συγκεκριμένη χώρα. Οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο δεν έχουν αρκετά προϊόντα που να έχουν βαθμολογηθεί. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα σε άλλη λίστα με τα 100 πιο νόστιμα πιάτα του κόσμου, τα γεμιστά ενός εστιατορίου της Νάξου, έχουν την τιμητική τους, στην 9η θέση, και ακολουθεί το στιφάδο από άλλο εστιατόριο στο Ρέθυμνο.

 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2022/10/i-elliniki-kouzina-bgike-os-i-deuteri-pio-nostimi-s.html?fbclid=IwAR1MOliPVNhMZPAKf_GSC4j6y4FbBSk6uJJ4AYBhrqUDIe6rkLCng6uH3IQ#ixzz7ij9EioUT

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ