Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕύκολος τρόπος για να καθαρίσουμε τις καμένες κατσαρόλες και τα τηγάνια χωρίς...

Εύκολος τρόπος για να καθαρίσουμε τις καμένες κατσαρόλες και τα τηγάνια χωρίς τρίψιμο

Δεν υπάρχει νοικοκυρά που να μην την έχει τύχει να ξεχάσει το φαγητό στο μάτι της κουζίνας και να κάψει και το φαγητό και την κατσαρόλα ή το τηγάνι. Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε καμένες κατσαρόλες και τηγάνια. Μία πρώτη αντίδραση ίσως είναι να πετάξετε την κατσαρόλα εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο μαγειρικό σκεύος! Μία άλλα αντίδραση είναι απογοήτευση και άγχος για την καμένη κατσαρόλα ή το τηγάνι! Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται λόγος ανησυχίας και άγχους. Μην μπείτε λοιπόν στον κόπο να πετάξετε την καμένη κατσαρόλα ή το τηγάνι σας ή να προσπαθήσετε να καθαρίσετε το έγκαυμα με χημικά προϊόντα. Υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή και εύκολη! Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσουμε τις καμένες κατσαρόλες και τα τηγάνια χωρίς τρίψιμο!


Με μια πολύ απλή μέθοδο, μπορείτε να καθαρίσετε τα καμένα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας με απλό τρόπο. Επίσης, με αυτή τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε το τρίψιμο του καμένου σκεύους.

Διαδικασία:

Γεμίστε την καμένη κατσαρόλα και τα τηγάνι με αρκετό νερό ώστε να καλύψει την καμένη επιφάνεια. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι πιάτων. Και το πιο σημαντικό υλικό εδώ είναι το φύλλο στεγνωτηρίου. Μετά το νερό και το υγρό σαπούνι, βάλτε το φύλλο στεγνωτηρίου πάνω στην κατσαρόλα ή το τηγάνι.

Αφήστε την κατσαρόλα με τα υλικά που βάλατε μέσα για 1 ώρα. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό και σκουπίστε την επιφάνεια.

Τα ενοχλητικά υπολείμματα του καμένου που δεν πρόκειται να φύγουν με άλλον τρόπο, θα εξαφανιστούν εντελώς.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/katharismos-kamenhs-katsarolas-thganioy-xwris-tripsimo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ