Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το ταβάνι του σπιτιού σας

Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το ταβάνι του σπιτιού σας

Ένα από τα σημεία στο σπίτι μας που οι περισσότερες από εμάς δεν καθαρίζουμε σχεδόν ποτέ, είναι το ταβάνι! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μαζεύονται βρωμιές και σκόνη στο ταβάνι μας. Απλώς είναι η αλήθεια πως και μόνο στη σκέψη πώς θα καθαρίσουμε το ταβάνι μας δημιουργείται έντονος προβληματισμός. Ο τακτικός καθαρισμός όμως της οροφής σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλύτερη εμφάνιση του σπιτιού σας. Διάφοροι λεκέδες, από νερό μέχρι νικοτίνη, μπορούν να κάνουν την οροφή να φαίνεται βρώμικη στα μάτια. Παρόλο που η οροφή μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την εμφάνιση ενός δωματίου, οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν αυτήν την περιοχή όταν καθαρίζουν τα σπίτια τους. Η λεύκανση της οροφής θα αφαιρέσει τους περισσότερους λεκέδες – συμπεριλαμβανομένου του καπνού, του νερού και της νικοτίνης – και θα σκοτώσει κάθε παρατεταμένη μούχλα ή ωίδιο. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε το ταβάνι του σπιτιού σας!


πανιά

λαστιχένια γάντια

παλιά ρούχα

κάδος

χλωρίνη

ξύλινο κουτάλι

ρολά βαφής

λαβή κυλίνδρου βαφής

λαβή επέκτασης

Βήμα 1

Αφαιρέστε τα έπιπλα από το δωμάτιο και τοποθετήστε τα σε ασφαλές μέρος. Καλύψτε το πάτωμα, καθώς και αντικείμενα πολύ μεγάλα που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, με ένα πανί. Αυτό θα αποτρέψει τη ζημιά στα έπιπλά σας από το διάλυμα χλωρίνης.

Βήμα 2

Φορέστε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και παλιά ρούχα και ανοίξτε τα παράθυρα στο δωμάτιο όπου θα εργάζεστε.

Βήμα 3

Ρίξτε 5 λίτρα χλιαρό νερό σε έναν καθαρό κουβά. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη στο νερό και ανακατέψτε για αρκετά δευτερόλεπτα με μια ξύλινη κουτάλα. Για χρωματιστές οροφές, χρησιμοποιήστε χλωρίνη οξυγόνου αντί για χλωρίνη.

Βήμα 4

Συνδέστε έναν καθαρό κύλινδρο βαφής στη λαβή του κυλίνδρου. Βιδώστε μια προέκταση στη λαβή του κυλίνδρου βαφής. Ρίξτε το διάλυμα χλωρίνης προσεκτικά σε ένα δίσκο βαφής.

Βήμα 5

Τυλίξτε τον κύλινδρο βαφής στο διάλυμα χλωρίνης μέχρι να κορεστεί. Κρατήστε τον κύλινδρο πάνω από το δίσκο βαφής για αρκετά δευτερόλεπτα και αφήστε το περίσσιο διάλυμα να στάξει από τον κύλινδρο και μέσα στο δίσκο.

Βήμα 6

Ξεκινήστε από μια γωνία της οροφής και αρχίστε να εφαρμόζετε το διάλυμα χλωρίνης πάνω στο ταβάνι. Κυλήστε τον κύλινδρο με μια κίνηση μπρος-πίσω κατά μήκος της οροφής ενώ πηγαίνετε στο άλλο άκρο της οροφής. Περιμένετε 15 έως 20 λεπτά πριν συνεχίσετε με τα υπόλοιπα βήματα.

Βήμα 7

Συνδέστε έναν καθαρό κύλινδρο βαφής στη λαβή του κυλίνδρου. Διαποτίστε τον κύλινδρο σε δροσερό νερό και ξεπλύνετε το διάλυμα χλωρίνης από την οροφή με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόσατε το διάλυμα χλωρίνης. Αφήστε το ταβάνι να στεγνώσει.

Συμβουλή: Πριν λευκάνετε μια οροφή, χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τους ιστούς αράχνης.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/pws-na-katharisete-to-tavani-toy-spitioy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ