Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα5 φυσικοί τρόποι για να βάλεις τέλος στην τριχόπτωση

5 φυσικοί τρόποι για να βάλεις τέλος στην τριχόπτωση

Μήπως μαδάς πιο πολύ από ποτέ; Τι μπορείς να κάνεις και πώς να σταματήσεις την τριχόπτωση που έχει αρχίσει να σε ταλαιπωρεί;


Η απώλεια μαλλιών δεν πρέπει να σε τρομάζει, αν την προλάβεις από νωρίς. Το να βλέπεις λίγες παραπάνω τρίχες στο μαξιλάρι σου απ’ ό,τι συνήθως μπορεί να οφείλεται και στο άγχος που έχεις ή στην έλλειψη κάποιας βιταμίνης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους λόγους που προκαλούν την τριχόπτωση, οφείλεις να την αντιμετωπίσεις αμέσως και σου έχουμε τους πιο φυσικούς τρόπους!

πώς να σταματήσεις την τριχόπτωση

Pixabay

 

Πώς να σταματήσεις την τριχόπτωση;

  1. Πάρε οποιοδήποτε φυσικό λάδι -ελαιόλαδο, καρύδα, canola- και ζέστανέ το, αλλά πρόσεξε να μην είναι καυτό και τσουρουφλιστεί το κεφάλι σου. Τρίψε απαλά στο τριχωτό της κεφαλής σου. Βάλε ένα σκουφάκι και άφησε το λάδι για μια ώρα. Στη συνέχεια, πλύνε κανονικά με σαμπουάν τα μαλλιά σου.
  2. Μπορείς να τρίψεις το τριχωτό της κεφαλής σου με χυμό σκόρδου, χυμό, με χυμό κρεμμυδιού ή χυμό τζίντζερ. Άφησε να μείνει για ένα ολόκληρο βράδυ και πλύνε καλά τα μαλλιά σου το πρωί.
  3. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου για λίγα λεπτά ημερησίως θα βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας. Η καλή κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής κρατά τους θύλακες των τριχών ενεργούς. Η κυκλοφορία μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με μασάζ, αν χρησιμοποιήσεις μερικές σταγόνες λεβάντα ή αιθέριο έλαιο αμυγδάλου ή σουσαμέλαιο.
  4. Εφάρμοσε πράσινο τσάι (ετοίμασε δύο σακουλάκια για ένα φλιτζάνι νερό) στο τριχωτό της κεφαλής σου και άσε αυτό το μείγμα για μια ώρα. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά. Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν την απώλεια μαλλιών και ενισχύει την ανάπτυξη τους.
  5. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, τις περισσότερες φορές, η βασική αιτία για την απώλεια μαλλιών είναι το στρες και η ένταση. Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις την τριχόπτωση και στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας.

!

 

 

Tags : BeautyHair_And_Body

ipop team 

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/fysikoi-tropoi-gia-na-valeis-telos-sti/?fbclid=IwAR2lghdcPhxL4wZIMNJEksbM38m89n7_w3G8ils1XLa-pr_SxjK8qVllemk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ