Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠίσω από την μάσκα της φιλίας συχνά κρύβονται οι χειρότεροι εχθροί μας

Πίσω από την μάσκα της φιλίας συχνά κρύβονται οι χειρότεροι εχθροί μας

Συχνά είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Είμαστε κοινωνικά πλάσματα και είμαστε καλωδιωμένοι να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους. Αυτό είναι και δύναμη και αδυναμία. Είναι δύναμη, γιατί μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις και είναι αδυναμία, γιατί μας αφήνει ευάλωτους στην εκμετάλλευση.


Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε την εμπειρία να μας προδώσει κάποιος που νομίζαμε ότι ήταν φίλος. Είναι μια οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε σύγχυση, πληγωμένοι και θυμωμένοι. Μπορεί ακόμη και να αμφισβητήσουμε τη δική μας κρίση. Πώς θα μπορούσαμε να είχαμε τόσο λάθος για κάποιον;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση. Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που είναι εγωιστές και χειριστικοί. Μπορεί να είναι γοητευτικοί και να φαίνονται σαν να έχουν τα καλύτερα συμφέροντά σας στο επίκεντρο, αλλά ο μόνος τους στόχος είναι να σας χρησιμοποιούν και να σας εκμεταλλεύονται.

Δεύτερον, είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Εάν έχετε την αίσθηση ότι κάποιος δεν πρέπει να εμπιστευτείτε, ακούστε αυτό το συναίσθημα. Μην το αγνοήσετε και μην προσπαθήσετε να το εκλογικεύσετε.

Τρίτον, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε ποιους εμπιστεύεστε. Να είστε προσεκτικοί όταν μοιράζεστε πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες με κάποιον. Εάν είναι πραγματικά φίλοι σας, δεν θα χρειαστεί να γνωρίζουν κάθε μικρή λεπτομέρεια για τη ζωή σας για να είναι υποστηρικτικοί.

Αν σε έχει προδώσει ένας φίλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν φταις εσύ. Δεν είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Είναι αυτοί που επέλεξαν να προδώσουν την εμπιστοσύνη σου. Μην το αφήσετε να καταστρέψει την πίστη σας στον εαυτό σας ή στους άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι στον κόσμο. Κρατήστε αυτές τις σχέσεις και μην αφήσετε τις πράξεις ενός ατόμου να καταστρέψουν την άποψή σας για την ανθρωπότητα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ