Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιστήμονας προτείνει να τρώμε παγωτό για πρωινό – Δείτε που κάνει καλό

Επιστήμονας προτείνει να τρώμε παγωτό για πρωινό – Δείτε που κάνει καλό

Η κατανάλωση παγωτού για πρωινό είναι το όνειρο κάθε παιδιού και ο εφιάλτης κάθε γονέα.
Φαίνεται λοιπόν ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο οφείλουν πολλά σε έναν ερευνητή, ο οποίος αναφέρει ότι το παγωτό το πρωί, μας κάνει καλό!


Σύμφωνα με τον καθηγητή Yoshihiko Koga του Kyorin University στο Τόκιο το παγωτό ως πρωινό έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Όταν λοιπόν ο καθηγητής ζήτησε από τα μισά άτομα της έρευνας να φάνε παγωτό το πρωί παρατήρησε ότι είχαν αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία, ήταν σε ετοιμότητα και είχαν συνολικά καλύτερη απόδοση σε σχέση με αυτούς που έφαγαν ένα κανονικό πρωινό.

Για να σιγουρέψει το γεγονός ότι είναι το παγωτό υπεύθυνο για αυτό και όχι η χαμηλή θερμοκρασία του γεύματος, ο καθηγητής έβαλε τους συμμετέχοντες να πιουν παγωμένο νερό και τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αυτό συμβαίνει απλά γιατί τρώμε κάτι ασυνήθιστο, που μας φτιάχνει τη διάθεση και ξεκινάμε τη μέρα μας με κάτι που έχουμε συνδέσει με τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η ζάχαρη, που ανεβάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μας δίνει υπερβολική ενέργεια, μόνο που μετά έχουμε λιγούρες όλη μέρα.

Για αυτό καλύτερα ακολουθήστε τη συμβουλή των διατροφολόγων και να τρώτε ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, φρούτα και πρωτεΐνες ώστε να έχετε ενέργεια μέχρι να έρθει η ώρα να φάτε το μεσημεριανό σας.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/ygeia/epistimonas-proteinei-na-trome-pagoto-proino-deite-poy-kanei-kalo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ