Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην επικοινωνία και την ενσυναίσθηση βασίζονται οι σχέσεις

Στην επικοινωνία και την ενσυναίσθηση βασίζονται οι σχέσεις

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος


Πολλές φορές οι άνθρωποι αναρωτιούνται, ποιο είναι το συστατικό που πρέπει να έχει μια σχέση για να μπορέσει να κρατήσει. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που μας ελκύει στο άλλο φύλο είναι η εμφάνιση και εν συνεχεία το μυαλό. Τι είναι όμως αυτό που μας κρατάει σε μια σχέση. Χωρίς πολλή σκέψη θα λέγαμε: «το να μπορούμε να συνεννοηθούμε με το έτερον ήμισυ».
Στην αρχή , όταν είσαι ερωτευμένος, τα βλέπεις όλα ιδανικά. Ακόμη και οι διαφορές, σου φαίνονται αστείες και θεωρείς ότι θα τις ξεπεράσεις , μια και το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να χαρείς τον έρωτά σου . Τι γίνεται όμως, όταν περνά η φάση της καψούρας και αρχίζεις και βλέπεις τα πράγματα πιο «λογικά»; Τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά είναι να μπορείς να συνεννοηθείς με τον άνθρωπό σου . Αυτό μπορεί να δράσει ευεργετικά στη σχέση και να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στην ρουτίνα της καθημερινότητας και στον απαιτητικό τρόπο ζωής που βιώνουμε όλοι.
Σε μια σχέση πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται καταπιέζοντας τον άλλο άνθρωπο. Πρέπει να έχεις ενσυναίσθηση , να μπαίνεις με άλλα λόγια στην θέση του/της συντρόφου σου και να καταλαβαίνεις πότε πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις κάτι. Είναι καλό να μπορείς να εκφράσεις την γνώμη σου ελεύθερα γνωρίζοντας ότι ο άλλος άνθρωπος θα τη σεβαστεί και δεν θα το δει ως προσπάθεια να του «επιβληθείς».
Επίσης είναι όμορφο το να «ρίχνεις» και λίγο τον εγωισμό σου, για το καλό της σχέσης . Πόσες και πόσες σχέσεις δεν προχώρησαν γιατί ο καθένας ήθελε απλά να περάσει το δικό του. Στο βωμό του εγωισμού έχουν θυσιαστεί πολλοί μεγάλοι έρωτες .
Τα πράγματα πρέπει να γίνονται απλά, όταν θες έναν άνθρωπο . «Σε θέλω, με θέλεις και κάνουμε τα πάντα για να είμαστε μαζί» . «Ένα βήμα πίσω εγώ, την μια , ένα εσύ, την άλλη ,προκειμένου να πετύχουμε. Μόνο έτσι θα βγει κερδισμένη η σχέση, με σωστή επικοινωνία και καλή θέληση. Κλείνοντας θα πω το τετριμμένο: «μακριά από συμβουλές τρίτων». Το ζευγάρι μπορεί να αποφασίζει μόνο του . Αυτό ξέρει ποιο είναι το καλό του και πρέπον είναι οι τρίτοι να μένουν απέξω.

Πηγή: http://loveletters.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ