Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέλος στον φρικτό πονόλαιμο με «μαγικές» συνταγές

Τέλος στον φρικτό πονόλαιμο με «μαγικές» συνταγές

Κάθε χρόνο τα ίδια… Ο χειμωνιάτικος καιρός – και λίγο η άρνησή σου να ντυθείς με τα απαραίτητα- σου προκαλούν φρικτό πονόλαιμο, ο οποίος μάλιστα μπορεί να επιμείνει από μερικές μέρες μέχρι και εβδομάδες! Έχεις δοκιμάσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο φαρμακείο, όμως, εκεί… Ο πόνος επιμένει! Τι να κάνεις για ν’ απαλλαγείς άμεσα;

Η λύση βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζεις και συγκεκριμένα στα ντουλάπια της κουζίνας σου! Οι φυσικές θεραπείες είναι οι καλύτερες, όπως σίγουρα θα σου έχει πει και η γιαγιά σου, και παρακάτω θα βρεις τις «μαγικές» συνταγές για ν’ απαλλαγείς απ’ τον πονόλαιμο.


Ξεκινώντας απ’ τα απλά

Η πιο απλή θεραπεία για τον πονόλαιμο είναι μια κουταλιά μέλι σε ζεστό νερό με λεμόνι. Παράλληλα, φρόντισε να καλύψεις τον λαιμό σου με κάτι που θα κρατήσει ζεστό το σημείο. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να προσθέσεις λίγο μέλι και λεμόνι στο τσάι της επιλογής σου. Φρόντισε να πιες το τσάι ζεστό και να μην το αφήσεις να κρυώσει για να δράσει αποτελεσματικότερα.

Πλύσεις με αλμυρό νερό

«Γαργάρες να κάνεις», σου έλεγε πάντα η μαμά σου όταν ήσουν μικρός και δεν είχε καθόλου άδικο! Οι πλύσεις με αλμυρό νερό ή άλλα ειδικά διαλύματα βοηθούν εξαιρετικά στον πονόλαιμο. Οι γιατροί προτείνουν επίσης να κάνεις γαργάρες με κάποιο ρόφημα που περιέχει γλυκόριζα, η οποία βοηθά στην ανακούφιση απ’ τον πόνο. Δοκίμασέ το και ετοιμάσου να εκπλαγείς απ’ το αποτέλεσμα!

Ανακάτεψέ τα

Μια πανεύκολη συνταγή στην οποία αναμειγνύεις θαυματουργά συστατικά θα σε κάνει να νιώσεις αμέσως καλύτερα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • 1 γαρύφαλλο (για τη λοίμωξη)
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη (για τη φλεγμονή)
  • 1/8 κ.γλ. κανέλα (για τη φλεγμονή)
  • 4 κ.γλ. μέλι

Τι πρέπει να κάνεις;

  1. Ανακάτεψε τα συστατικά και πρόσθεσέ τα σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό.
  2. Πιες το ρόφημα όλη την ημέρα μέχρι να αισθανθείς καλύτερα τον λαιμό σου.

Για να μην την ξαναπάθεις

Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακo για τον πονόλαιμο! Εάν παρατηρήσεις πόνο στον λαιμό σου το πρωί, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική ξηρότητα του στόματός σου ή σε κάποια παλινδρόμηση οξέος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας υγραντήρας στον χώρο σου μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τον ξηρό αέρα, ενώ μια καλή λύση είναι να τοποθετείς τα μαξιλάρια το βράδυ έτσι ώστε να είναι λίγο ανυψωμένο το κεφάλι σου.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/telos-ston-frikto-ponolemo-magikes-syntages/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ