Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡεσό από φρούτα για το εορταστικό τραπέζι

Ρεσό από φρούτα για το εορταστικό τραπέζι

Εκτός από το να γευόμαστε τα υπέροχα φρούτα της εποχής όπως πορτοκάλι, μήλο, μανταρίνι μπορούμε αφού τα φάμε να κρατήσουμε την φλούδα τους και να τα κάνουμε ένα όμορφο αρωματικό κερί για το σπίτι. Εκτός από οικονομική λύση είναι και ένας οικολογικός τρόπος και παράλληλα σούπερ αρωματικός.


Ειδικά με τα πορτοκάλια, η προετοιμασία είναι παιχνιδάκι. Στύβουμε τα πορτοκαλιά. Διαλέγουμε πορτοκάλια με χοντρή φλούδα και τοποθετούμε γαρύφαλλα καρφωμένα στην εξωτερική πλευρά και ένα κεράκι στην εσωτερική. Είναι πανέτοιμο.

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα λεμόνια.

Δεν θα αφήσουμε τα μήλα έξω από αυτή την ιστορία. Σκαλίστε τα μήλα και δημιουργήστε μια υποδοχή για να δεχθούν ρεσό. Καθώς θα ζεσταίνεται η μεταλλική βάση, θα ελευθερώνονται και αρώματα από τα μήλα.

Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε κανονικό κερί με φυτίλι τότε δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία. Τι χρειαζόμαστε: Πορτοκάλια, μελισσοκέρι, φυτίλι.

Τι κάνετε
1. Διαλέξτε πορτοκάλια όμορφα σε όψη και καλύτερα λίγο μεγάλα. Κόψτε τα στη μέση και αδειάστε προσεκτικά με ένα κουταλάκι, την ψίχα ώστε να σας μείνουν οι «κούπες», που θα κάνετε μέσα το κερί σας.

2. Αφήστε λίγο το πορτοκάλι ώστε να «στεγνώσει» το εσωτερικό του και στη συνέχεια, λιώστε το μελισσοκέρι, καλύτερα με τη μέθοδο του μπεν μαρί σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι.

3. Ρίξτε ελάχιστο από το λιωμένο κερί στο πορτοκάλι και στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μία άκρη του φυτιλιού στο κέντρο και κρατήστε το εκεί μέχρι να στεγνώσει και να κολλήσει.

4. Στη συνέχεια, τραβήξτε το φυτίλι και κρατήστε το ίσιο με ένα ψαλίδι.

5. Ρίξτε το υπόλοιπο λιωμένο κερί μέχρι το επιθυμητό ύψος, έχοντας στο μυαλό σας πως ένα κομμάτι του φυτιλιού πρέπει να είναι εκτός. Αν είναι μεγαλύτερο το φυτίλι, αφήστε τουλάχιστον ένα εκατοστό.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!

Πηγη φωτογραφιών: Google

Πηγή: https://tospitakimou.gr/do-it-yourself-diy/reso-apo-frouta-gia-to-eortastiko-trapezi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ