Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε νέους φίλους ως ενήλικες;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε νέους φίλους ως ενήλικες;

Το να κάνεις φίλους ως ενήλικας μπορεί να είναι μια τρομακτική προοπτική. Εξάλλου, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει τη ζωή χωρίς να κάνουμε πολλές στενές φιλίες, και τώρα ξαφνικά μας ζητείται να το κάνουμε ξανά από την αρχή. Μπορεί να είναι ένα τρομακτικό έργο, ιδιαίτερα όταν αναμένεται να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους στη ζωή μας, ενώ παράλληλα θα κάνουμε ταχυδακτυλουργίες στη δουλειά, την οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις.


Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να κάνουμε φίλους ως ενήλικες είναι λιγότερο πιθανό να συμβιβαζόμαστε. Όταν είμαστε νεότεροι, είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, αλλά ως ενήλικες, οι ζωές μας γίνονται πιο δομημένες και μπορεί να μην είμαστε τόσο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Αυτό μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη σύνδεση με άτομα που έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και τρόπο ζωής από τον δικό μας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να κάνουμε φίλους ως ενήλικες είναι ότι μπορεί να μην έχουμε τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες. Μπορεί να μην εξάσκαμε να κάνουμε συνομιλίες και να συνδεθούμε με νέους ανθρώπους ή μπορεί απλώς να είμαστε πολύ ντροπαλοί ή επιφυλακτικοί για να κάνουμε μια προσπάθεια. Επιπλέον, οι ενήλικες μπορεί να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να γνωρίσουν νέους ανθρώπους όπως τα παιδιά και οι έφηβοι. Μπορεί να μην έχουμε την ίδια πρόσβαση σε δραστηριότητες, συλλόγους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις που μας παρέχουν ευκαιρίες να οικοδομήσουμε σχέσεις.

Τέλος, οι ενήλικες μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να κάνουν φίλους επειδή μπορεί να νιώθουν τρομοκρατημένοι από την ιδέα ότι πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Μπορεί να είμαστε απρόθυμοι να βάλουμε τους εαυτούς μας έξω και να διακινδυνεύσουμε την απόρριψη ή μπορεί να είμαστε επιφυλακτικοί να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις επειδή φοβόμαστε μην πληγωθούμε.

Το να κάνεις φίλους ως ενήλικας δεν χρειάζεται να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Κάνοντας μικρά βήματα και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, μπορούμε να βρούμε τρόπους να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να χτίσουμε σχέσεις που εμπλουτίζουν τη ζωή μας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ