Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι αλλαγές στη διακόσμηση που μπορείς να κάνεις όταν μένεις σε ενοίκιο!

Οι αλλαγές στη διακόσμηση που μπορείς να κάνεις όταν μένεις σε ενοίκιο!

Οι αλλαγές στη διακόσμηση που μπορείς να κάνεις όταν μένεις σε ενοίκιο, γιατί το ότι νοικιάζεις ένα σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν μπορείς να το αισθανθείς ως δικό σου.


Είτε νοικιάζεις μια μικρή γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης είτε ένα διαμέρισμα με δύο ή τρία υπνοδωμάτια, η διακόσμηση ενός σπιτιού στο ενοίκιο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Αρχικά, στα ενοικιαζόμενα σπίτια βρίσκουμε συνήθως τα πράγματα όπως τα έχει εγκαταστήσει και επιλέξει ο ιδιοκτήτης του. Είναι όλα τοποθετημένα και φτιαγμένα σύμφωνα με το δικό του προσωπικό γούστο και συνεπώς να μην ταιριάζει καθόλου στο δικό σου.

Τι γίνεται εάν δεν σου αρέσει η κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και οι ντουλάπες όταν μένεις σε ενοίκιο; Μπορείς με εύκολους και έξυπνους τρόπους να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού που μένεις έτσι ώστε όταν επιστρέφεις σε αυτό μετά το τέλος μιας κουραστικής μέρας στη δουλειά να το νιώθεις περισσότερο ως δικό σου.

Οι αλλαγές στη διακόσμηση που μπορείς να κάνεις:

Τα φωτιστικά

Το να αλλάξεις τα φωτιστικά στον χώρο που μένεις μπορεί να μην είναι η πιο εύκολη διαδικασία, είναι σίγουρα όμως αυτή που θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Διάλεξε minimal φωτιστικά ή μερικά με vintage αισθητική και ζήτησε τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου για την εγκατάστασή τους.

Unsplash/ian dooley

Πόρτες και ντουλάπια

Ακόμη κάτι που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν ν’ αλλάξουν στο σπίτι που νοικιάζουν είναι οι πόρτες, τα συρτάρια και τα ντουλάπια που δεν ταιριάζουν με την αισθητική τους. Φυσικά, δεν χρειάζεται να χαλάσεις μια μικρή περιουσία για να ανακαινίσεις το σπίτι, αλλά μπορείς να τους δώσεις νέα ζωή είτε βάφοντας τα σε άλλα χρώμα είτε αντικαθιστώντας τα ντουλάπια στο μπάνιο για παράδειγμα με ψάθινα καλάθια.

Βάψιμο τοίχων και ταπετσαρίες

Αυτός είναι ο προφανής τρόπος για να ανανεώσεις ένα σπίτι σε ενοίκιο. Διάλεξε το χρώμα που πιστεύεις ότι θα αναβαθμίσει το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σου και κάλεσε τους φίλους σου να το βάψετε μαζί. Παράλληλα, μπορείς να επιλέξεις για συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού και μια αφαιρούμενη ταπετσαρία για να βγάζεις σε αυτή όσες φωτογραφίες για το Instagram θέλεις!

Unsplash/Dan Gold

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι επίσης ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος θα λέγαμε να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση στους χώρους του σπιτιού που νιώθεις ότι το έχουν περισσότερο ανάγκη. Όσοι αγαπάνε το φυσικό φως μπορούν να διαλέξουν τις κλασικές λευκές κουρτίνες, ενώ όσοι δεν αντέχουν να βλέπουν τα χαλασμένα παντζούρια στα παράθυρα τους, μπορούν να προτιμήσουν κουρτίνες σε σκούρους τόνους.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/oi-allages-sti-diakosmisi-poy-mporeis-na-kaneis-otan-meneis-se-enoikio/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ