Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να αφαιρέσετε σκουριά από την μπανιέρα και τον νιπτήρα

Πως να αφαιρέσετε σκουριά από την μπανιέρα και τον νιπτήρα

Οι λεκέδες από σκουριά είναι αντιαισθητικοί και μπορούν να κάνουν ένα κατά τα άλλα καθαρό νιπτήρα ή μια καθαρή μπανιέρα να φαίνονται βρώμικοι και παραμελημένοι. Εάν έχετε προσπαθήσει στο παρελθόν να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες χωρίς αποτέλεσμα, ίσως να είστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούν να βγουν. Σας έχουμε λοιπόν προτάσεις ώστε οι λεκέδες σκουριάς μπορούν να γίνουν παρελθόν.


Τι προκαλεί την σκουριά στο μπάνιο;

Οι λεκέδες από σκουριά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν και μπορεί να γίνουν μόνιμοι με την πάροδο του χρόνου. Ποιες όμως είναι οι πιθανές αιτίες δημιουργίας της σκουριάς; Το κακό υδραυλικό σύστημα, ένας σκουριασμένος ή φθαρμένος θερμοσίφωνας ή σκουριασμένοι σωλήνες μπορεί να προκαλέσουν σωματίδια σκουριάς στην παροχή νερού. Εκτός από τη ζημιά στο σπίτι σας, αυτό είναι ένα πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό από έναν επαγγελματία υδραυλικό. Εάν το πρόβλημα προέρχεται από σκουριασμένους σωλήνες ή θερμοσίφωνα, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς

Η επιτυχία σας στην απομάκρυνση των λεκέδων σκουριάς θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η επιφάνειά σας (ακρυλικό, πορσελάνη ή σμάλτο) και το χρονικό διάστημα που ο αποχρωματισμός ήταν εκεί. Σε περιπτώσεις χρόνιας χρώσης, το χρώμα μπορεί να έχει χαραχθεί μόνιμα μέσα στην πορσελάνη καθιστώντας αδύνατο να αφαιρεθεί. Πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω, πραγματοποιήστε μια δοκιμή σε μια εμφανή περιοχή του νιπτήρα, της μπανιέρας ή της τουαλέτας για να αποφύγετε ζημιές.

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

Προσοχή: Υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού στην αγορά που έχουν σχεδιαστεί για την αφαίρεση λεκέδων, συμπεριλαμβανομένης της σκουριάς. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν λευκαντικό, καθώς μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/afairesi-lekedwn/afairesh-skoyrias-apo-neroxyth-mpaniera/?fbclid=IwAR1m_8_8hBeMQsuWDLTLSTMM82uGwjMEMjXtS3QXR50PCjIs3XCFjqlSe8o

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ