Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini8 κορυφαίοι διατροφικοί μύθοι που πρέπει να σταματήσετε πιστεύετε

8 κορυφαίοι διατροφικοί μύθοι που πρέπει να σταματήσετε πιστεύετε

Μην πιστεύετε πάντα αυτό που ακούτε – ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία σας. Ορίστε μερικοί διατροφικοί μύθοι που διδαχτήκαμε να ακολουθούμε και σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έπρεπε να τους είχαμε ακούσει.


Η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη
Μέχρι στιγμής, μια δίαιτα υψηλή σε θερμίδες, το υπερβολικό βάρος και ο ανενεργός τρόπος ζωής είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Όλα τα Λίπη είναι κακά
Το κλειδί είναι να αντικαταστήσουμε τα κακά λιπαρά (κορεσμένα και τρανς λιπαρά) με καλά λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά) στη διατροφή μας.

Η καστανή ζάχαρη είναι καλύτερη από τη λευκή ζάχαρη
Εκτός αν τρώτε μια τεράστια μερίδα καστανής ζάχαρης καθημερινά – η διαφορά περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία μεταξύ της καστανής ζάχαρης και της λευκής ζάχαρης είναι απολύτως ασήμαντη.

Τα καφέ αυγά είναι πιο θρεπτικά από τα λευκά αυγά
Το χρώμα του κελύφους του αυγού μπορεί να ποικίλλει, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα, τη γεύση, τη θρεπτική αξία, τα χαρακτηριστικά μαγειρέματος ή το πάχος του κελύφους ενός αυγού. Το χρώμα του κελύφους του αυγού εξαρτάται μόνο από τη ράτσα της κότας.

Αποφύγετε τα θαλασσινά για να μειώσετε τη χοληστερόλη στο αίμα
Τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται συνήθως στα προϊόντα κρέατος και τα συσκευασμένα τρόφιμα, καθώς και τα τρανς λιπαρά οξέα, είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που αυξάνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και όχι τη διατροφική χοληστερόλη.

Αποφύγετε τους υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος
Πολλές δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων δεν παρέχουν αρκετούς υδατάνθρακες στο σώμα σας για καθημερινή συντήρηση. Δεν έχει σημασία αν ακολουθείτε δίαιτα με υψηλή ή χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, θα χάσετε βάρος εάν μειώσετε τη θερμιδική σας πρόσληψη σε λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για να διατηρήσετε το βάρος σας.

Αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς γιατί παχαίνουν
Με μέτρο, οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Στην πραγματικότητα, οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά (καλά λιπαρά) καθώς και σε φυτικές στερόλες που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την LDL χοληστερόλη.

Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Συχνά, η παράλειψη ενός γεύματος οδηγεί σε αύξηση της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης από ό,τι αν τρώγαμε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να τρώμε μικρότερα συχνά υγιεινά γεύματα και σνακ για να διατηρήσουμε το σάκχαρό μας ισορροπημένο.

Τώρα λοιπόν ξέρετε την αλήθεια και όταν αυτά έρθουν ξανά στη συζήτηση, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους φίλους και την οικογένειά σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ