Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini5 τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της 'μικρής' κατάθλιψης (στεναχώρια)

5 τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ‘μικρής’ κατάθλιψης (στεναχώρια)

1. Σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κατέχουν κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των γατών ή των σκύλων, ζουν μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Ο λόγος είναι επειδή τα κατοικίδια ζώα παρέχουν συντροφιά και άνευ όρων αγάπη, η οποία είναι ένας από τους λόγους που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη μικρών περιπτώσεων κατάθλιψης ή / και άγχους.


2. Ένα πλάνο γυμναστικής μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος ή ενός χαλαρού τζόκινγκ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το περπάτημα για 30 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και του άγχους, τα οποία συχνά οδηγούν σε κατάθλιψη και μπορεί επίσης να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία.

3. Βρείτε ένα χόμπι που σας αρέσει. Εάν έχετε πολύ χρόνο, σκεφτείτε να γίνετε εθελοντής σε ένα τοπικό νοσοκομείο ή να συμμετάσχετε σε κάποιο είδος κοινοτικής δραστηριότητας που σας προσφέρει προσωπική ικανοποίηση και απόλαυση. Εξάλλου, τα πολυάσχολα χέρια είναι χαρούμενα χέρια.

4. Η απώλεια ύπνου είναι μία από τις κύριες αιτίες του στρες και του άγχους, τα οποία σχετίζονται άμεσα με την κατάθλιψη. Για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας είναι άνετο, μαζί με το μαξιλάρι σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το να διατηρήσετε την κρεβατοκάμαρά σας σε άνετη θερμοκρασία, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα όλη τη νύχτα χωρίς να διαταράσσεστε από ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες. Και τέλος, η χρήση φορητών φίλτρων αέρα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα αλλεργιογόνα από τον αέρα και θα νίωσετε μια αίσθηση καθαριότητας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των αλλεργιών, οι οποίες συχνά διαταράσσουν τον ύπνο και μπορούν να οδηγήσουν σε άγχος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

5. Σκεφτείτε την αιτία της κακής κατάστασής σας και προσπαθήστε να την αφαιρέσετε από τη ζωή σας. Είτε πρόκειται για δουλειά είτε για σχέση, ίσως μπορέσετε να εξαλείψετε αποτελεσματικά την κατάθλιψη απομακρύνοντας την αιτία. Εάν η εργασία σας είναι αγχωτική λόγω του ποσού των ωρών που ξοδεύετε στη δουλειά, εξετάστε το ενδεχόμενο μείωσης των υπερωριών με αντάλλαγμα περισσότερη απόλαυση στο σπίτι με την οικογένεια. Εάν οι εργασίες σας είναι πολύ απαιτητικές, εξετάστε το ενδεχόμενο να αξιολογήσετε τα μαθήματά σας και ποια είναι τα πιο σημαντικά για την εκπαίδευσή σας. Εάν μια σχέση είναι αυτό που σας έχει σε ένα τέλμα, σκεφτείτε μια συμβουλευτική συνεδρία για ζευγάρια ή μιλήστε με το σύντροφό σας για ό, τι είναι αυτό που σας προβληματίζει. Εάν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί, εξετάστε να μείνετε ένα χρονικό διάστημα χώρια για να επανεκτιμήσει τη σχέση σας.

Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως, αντί ή σε συνδυασμό με επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές σχετικά με τη θεραπεία της κατάθλιψης. Όποιος παρατηρήσει συμπτώματα κατάθλιψης ή πιστεύει ότι μπορεί να έχει πρόβλημα, θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό για μια σωστή διάγνωση ή / και σύσταση θεραπείας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ