Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα μετά το ξύρισμα - Πώς θα...

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα μετά το ξύρισμα – Πώς θα τις αντιμετωπίσεις; Η μέθοδος των 3 βημάτων

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου έχει συμβεί έστω και μία φορά στη ζωή σου. Τα καλά νέα όμως; Μπορείς να απαλλαγείς από αυτές με μια αρκετά εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία.


Ενώ η σωστή προετοιμασία πριν από το ξύρισμα ή την αποτρίχωση με κερί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να γυρίσει η τρίχα προς τα μέσα, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς κι ένα καθαρό ξυράφι. Κάνε απολέπιση πριν το ξύρισμα και μετακίνησε το ξυράφι σου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας.

 

 

Γιατί, όμως, συμβαίνει κάτι τέτοιο και ταλαιπωρούμαστε τόσο; Η απάντηση είναι απλή. Οι τρίχες, σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος κι αν βρίσκονται, δεν ήταν γραφτό να ξυριστούν, αλλά βρίσκονται εκεί για έναν εξελικτικό λόγο. Επομένως, όταν ξυρίζεσαι, τσαντίζει το ωοθυλάκιο, προκαλώντας τη δημιουργία φλεγμονής ως αμυντικό μηχανισμό.

Για να κάνεις το αναπόφευκτο, όμως, λίγο πιο υποφερτό και να βάλεις το δέρμα σου σε φόρμα για το καλοκαίρι, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα!

Τρίχες γυρισμένες προς τα μέσα – Τρόπος αντιμετώπισης

Κάνε απολέπιση 

Το να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να διατηρείς το δέρμα λείο είναι το πιο σημαντικό βήμα τόσο για την πρόληψη όσο και για την απαλλαγή από τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα. 

Κάθε φορά, λοιπόν, που κάνεις ντουζ, φρόντισε να απομακρύνεις απαλά το νεκρό δέρμα με ένα γάντι ή ένα scrub για να μην αναπτυχθούν οι τρίχες σου προς τα μέσα ή να πιαστούν στον θύλακα.

 

πως να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Unsplash

Εφάρμοσε σαλικυλικό οξύ 

Μόλις οι τρίχες φυτρώσουν, πρέπει να αρχίσεις να τις περιποιείσαι, διαφορετικά θα τις επιδεινώσεις μέσω της φλεγμονής.

Αφού κάνεις απαλό μασάζ στα εξογκώματα με το γάντι, στεγνώσεις την περιοχή με πετσέτα, στη συνέχεια, πρέπει να ταμπονάρεις με μια θεραπεία που έχει ως βάση το σαλικυλικό οξύ πρωί και βράδυ (αυτό μπορεί να είναι μία κρέμα). Το σαλικυλικό οξύ είναι αποτελεσματικό στη διάσπαση και τη διάλυση των περιττών κυττάρων του δέρματος.

Χρησιμοποίησε κρέμα κορτιζόνης 

Αφού στεγνώσει το σαλικυλικό οξύ, μπορείς να ταμπονάρεις λίγη κρέμα κορτιζόνης στο εξόγκωμα για να ηρεμήσει η φλεγμονή και να καταπραΰνει οποιοδήποτε συνοδευτικό έγκαυμα που έχει δημιουργηθεί από το ξυράφι. Η κρέμα κορτιζόνης μειώνει το πρησμένο δέρμα συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία, έτσι θα ανακουφιστείς από τον πόνο και την ερυθρότητα αμέσως. Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα μία φορά την ημέρα μέχρι να επουλωθεί το εξόγκωμα.

Εσύ ήξερες ποιο είναι το πιο σημαντικό συστατικό ομορφιάς που δεν έχεις ακούσει ποτέ αλλά το χρησιμοποιείς καθημερνά;

Αν και αυτά τα τρία βήματα μπορούν να βοηθήσουν, φρόντισε να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου εάν οι τρίχες σου έχουν γυρίσει προς τα μέσα και δεν μπορείς να βάλεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο.

 

 

Κατερίνα Ταλιαδούρου 1 June 2022

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/triches-poy-gyrizoyn-pros-ta-mesa-meta-t/?fbclid=IwAR3se5rovqePPyLhq4jatf3G6ZhhXYE8WK3-unP3PtqEazZpHrfkI_e072c

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ