Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΨωρίαση, είναι τόσο συχνή που οι καινούργιες θεραπείες άλλαξαν θεαματικά την πορεία...

Ψωρίαση, είναι τόσο συχνή που οι καινούργιες θεραπείες άλλαξαν θεαματικά την πορεία της

Σήμερα, τα άτομα με ψωρίαση μιλούν για τις σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ψωρίαση και απαιτούν καλύτερες θεραπείες.


Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με λίγα μόλις χρόνια πριν. Το 2012, το Εθνικό Ίδρυμα για την Ψωρίαση διεξήγαγε μια έρευνα σε άτομα με ψωρίαση και διαπίστωσε ότι μόνο το 29 τοις εκατό ήταν ικανοποιημένοι με τις θεραπείες που χρησιμοποιούσαν για τη διαχείριση της νόσου τους.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι τα άτομα με ψωρίαση ήταν σημαντικά πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη, άγχος και κοινωνική απομόνωση από τα άτομα χωρίς τη νόσο.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν.

Το 2015, το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης διεξήγαγε μια νέα έρευνα και διαπίστωσε ότι η ικανοποίηση από τις θεραπείες είχε αυξηθεί στο 38%. Και το ποσοστό των ατόμων με ψωρίαση που δήλωσαν ότι η ασθένειά τους είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους είχε μειωθεί από 63 τοις εκατό σε 54 τοις εκατό.

Είναι σαφές ότι τα άτομα με ψωρίαση αισθάνονται πιο δυνατά να πάρουν τον έλεγχο της ασθένειάς τους. Και αυτό είναι καλό.

Εάν έχετε ψωρίαση, δεν είστε μόνοι. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε την ασθένειά σας και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας:

Μιλήστε με το γιατρό σας για τις θεραπευτικές επιλογές σας. Υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες θεραπείες τώρα από ποτέ. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η τρέχουσα θεραπεία σας, μην φοβάστε να ρωτήσετε το γιατρό σας για άλλες επιλογές.

Εκπαιδευτείτε για την ασθένειά σας. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για την ψωρίαση, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είστε για να την αντιμετωπίσετε. Το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης διαθέτει πληθώρα πληροφοριών στον ιστότοπό του, Psoriasis.org.

Εγγραφείτε σε μια ομάδα υποστήριξης. Η σύνδεση με άλλους που πάσχουν από ψωρίαση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε πληροφορίες και συμβουλές για τη διαχείριση της νόσου. Το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο ομάδων υποστήριξης.

Μιλήστε για την ασθένειά σας. Όσο περισσότεροι μιλούν για την ψωρίαση, τόσο περισσότερη κατανόηση και αποδοχή μπορούμε να δημιουργήσουμε. Εάν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε, ενημερώστε τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας για την ασθένειά σας.

Η ψωρίαση είναι μια κοινή ασθένεια που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας. Αλλά με τις σωστές πληροφορίες και υποστήριξη, μπορείτε να διαχειριστείτε την ασθένειά σας και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ