Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα6 γρήγορες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

6 γρήγορες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Όλοι έχουμε μέρες που είμααστε πεσμένοι, εξαντλημένοι και απλά δεν αισθάνομαστε τόσο ευτυχισμένοι.


Δεν πειράζει, χρειάζονται τέτοιες μέρες, αλλιώς πώς θα ξεχώριζες πότε είσαι ευτυχισμένος. Πρέπει να έχεις κάτι για να αντιπαραβάλεις την ευτυχία σου. Τι αξία έχει το μαύρο χωρίς λευκό;

Παρόλο που ξέρεις ότι η θλίψη είναι μέρος της ζωής, ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε ένα μικρό κομμάτι της ζωής.

Τούτου λεχθέντος, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα όταν αισθάνεστε πεσμένοι. Είναι εύκολο να το κάνετε και να εξασκηθείτε κάθε μέρα!

1. Σηκωθείτε και καθίστε ίσια. Όταν το σώμα σας είναι ευθυγραμμισμένο, η ενέργειά σας μπορεί να ρέει και όταν η ενέργειά σας ρέει ελεύθερα, νιώθεις καλύτερα.

2. Χαμογελάστε! Ναι, απλά χαμογέλα. Εύκολο και αποτελεσματικό.

3. Επαναλάβετε τις θετικές επιβεβαιώσεις. Πράγματα όπως “αισθάνομαι καλά”, “Θετική ενέργεια ρέει μέσα στο σώμα μου”, “Βλέπω το καλό σε όλα”.

4. Ακούστε μουσική που σας αρέσει. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο, απλά κάτι που σου αρέσει. Ορισμένοι τύποι μουσικής λειτουργούν καλύτερα από άλλους, αλλά πειραματιστείτε και δείτε τι λειτουργεί για εσάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κλασική μουσική και η μουσική της νέας εποχής λειτουργούν καλύτερα.

5. Πάρτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, χαλαρώστε και διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε κάτι για τον εαυτό σας.

6. Διαλογιστείτε. Ο διαλογισμός είναι μια εξαιρετική συνήθεια για να αναπτυχθείς. Θα σε εξυπηρετήσει σε ό,τι κάνεις. Εάν  δυσκολεύεται να καθίσει ακίνητος, τότε δοκιμάστε μερικά ειδικά CD διαλογισμού που κρατάει τον εγκέφαλό σας στην κατάσταση διαλογισμού. Απλά αναζητήστε “Μουσική διαλογισμού” στο Google ή το YouTube και εξερευνήστε.

Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι απλά μια αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου. Θυμησου ότι δεν υπάρχει πραγματικότητα αλλά μόνο η αντίληψή σας γι ‘αυτό. Χρησιμοποίησε αυτό προς όφελός σου. 

Αυτές οι συμβουλές θα σας ανεβάσουν όταν είστε πεσμένοι, αλλά μην τις χρησιμοποιείτε μόνο όταν είστε λυπημένοι. Προσπαθήστε να τα εξασκήσετε καθημερινά, να τις κάνετε συνήθεια. Θα εκπλαγείτε με το πώς αυτές οι απλές ασκήσεις θα κρατήσουν τις άσχημες μέρες μακριά.

Μία τελευταία σημείωση, εάν είσαι σε μια βαθιά κατάθλιψη που δεν μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα, παρακαλώ πηγαίνε σε έναν γιατρό. Μην το ρισκάρεις.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ