Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤα οφέλη των μανιταριών για την υγεία σας

Τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία σας

Τα μανιτάρια είναι ένας τύπος μυκήτων που συχνά παραβλέπεται ως πηγή διατροφής. Ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα μια πολύ υγιεινή τροφή που μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία σας. Εδώ είναι μερικοί από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε μανιτάρια στη διατροφή σας:


1. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την προστασία των κυττάρων σας από βλάβες. Τα μανιτάρια περιέχουν δύο είδη αντιοξειδωτικών, την εργοθειονεΐνη και τη γλουταθειόνη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων σας από βλάβες.

2. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των οστών και του ανοσοποιητικού. Τα μανιτάρια είναι μια από τις λίγες φυτικές πηγές βιταμίνης D. Μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη αυτής της σημαντικής βιταμίνης.

3. Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας.

Τα μανιτάρια είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό, συμπεριλαμβανομένου του σεληνίου και του χαλκού. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματός σας από λοιμώξεις.

4. Τα μανιτάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Τα μανιτάρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να χάσετε βάρος.

5. Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου σας.

Τα μανιτάρια περιέχουν ένα είδος ίνας που ονομάζεται χιτίνη. Αυτή η ίνα μπορεί να βοηθήσει στην τροφοδοσία των καλών βακτηρίων στο έντερο σας και στη βελτίωση της υγείας του εντέρου σας.

6. Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης σας.

Τα μανιτάρια περιέχουν ένα είδος διαλυτών ινών που ονομάζονται βήτα-γλυκάνες. Αυτές οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης σας.

7. Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Τα μανιτάρια περιέχουν πολλές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Αυτές οι ενώσεις περιλαμβάνουν τη λεντινάνη, την εργοθειονίνη και τους πολυσακχαρίτες.

8. Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της γνωστικής σας λειτουργίας.

Τα μανιτάρια είναι μια καλή πηγή της θρεπτικής ουσίας εργοθειονεΐνη. Αυτή η θρεπτική ουσία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων σας από βλάβες και στη βελτίωση της γνωστικής σας λειτουργίας.

9. Τα μανιτάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλά.

Τα μανιτάρια περιέχουν την ένωση εργοθειονεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο. Περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη, η οποία είναι πρόδρομος της ορμόνης του ύπνου μελατονίνη.

10. Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας.

Τα μανιτάρια είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του σεληνίου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από βλάβες και να το διατηρήσουν υγιές.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ