Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑναδημοσιεύσειςΝέες ενισχύσεις για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις στην Εύβοια - Ποιοι είναι οι...

Νέες ενισχύσεις για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις στην Εύβοια – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, νέες ενισχύσεις έρχονται υπό τη μορφή επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις της Εύβοιας που πλήχθηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Η επιχορήγηση δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.


Ποιους αφορά

Η ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις που υπάγονται στους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 157866ΕΞ2021/9.12.2021 (ΦΕΚ 5712/Β/9-12-2021) θεσπίζεται το νέο καθεστώς ενίσχυσης και καθορίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Ειδικότερα, η ενίσχυση θα έχει τη μορφή επιχορήγησης και θα χορηγηθεί σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ”Προσωρινό πλαίσιο” (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί».

Ποιοι δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση

Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι εξής:

– Ιδιωτικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ
– Μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, καθώς και
– Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ υποκείμενες σε ΦΠΑ κατά την 31η Αυγούστου 2021 που δραστηριοποιούνται στον κλάδο «Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών» (ΚΑΔ 96.04.10.04).
– Τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουλίου 2021,
Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα,

Προϋποθέσεις:

Προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τα εξής:

– Θα πρέπει να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 30ή Ιουνίου 2021.
– Θα πρέπει να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το γ’ τρίμηνο του 2021 κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς
– Θα πρέπει επίσης να πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις που τίθενται στην απόφαση.
– Θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις έως τη 14η Ιανουαρίου 2022.

Μέγεθος οικονομικής ενίσχυσης:

Το συνολικό ποσό με το οποίο θα επιδοτηθεί η κάθε επιχείρηση θα προσδιοριστεί από τη διαφορά του κύκλου εργασιών αναφοράς και του κύκλου εργασιών του γ’ τριμήνου 2021.
Η μέγιστη οικονομική ενίσχυση θα ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης θα είναι τα 1.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet.

Πηγή: gobeawesome.gr , https://gobeawesome.gr/nees-enisxyseis-gia-tis-pyropliktes-epixeiriseis-euboias

Πηγή: https://gobeawesome.gr/nees-enisxyseis-gia-tis-pyropliktes-epixeiriseis-euboias

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ