Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔες τι συμβαίνει στο σώμα σου εάν τρως μια φορά την εβδομάδα...

Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου εάν τρως μια φορά την εβδομάδα σοκολάτα

Μπορεί τα γλυκά να μην κάνουν καλό στο σώμα και την υγεία σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αφαιρέσεις μια για πάντα απ’ τη διατροφή σου. Ειδικά όταν οι έρευνες λένε πως μπορεί ως ένα βαθμό να μας ωφελούν! Τι συμβαίνει στο σώμα σου εάν τρως μια φορά την εβδομάδα σοκολάτα; Διάβασε την έρευνα παρακάυω και θα σου λυθούν όλες τις απορίες!


Ερευνητές από διάφορα ιατρικά ιδρύματα στις ΗΠΑ ανέλυσαν 6 μελέτες  για την κατανάλωση σοκολάτας και την υγεία της καρδιάς και στα συμπεράσματα της έρευνάς τους ήταν πολύ ξεκάθαροι: Η σοκολάτα μας κάνει καλό, όταν την τρώμε με μέτρο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που ανέφεραν ότι τρώνε σοκολάτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σε σύγκριση με άτομα που σπάνια έτρωγαν σοκολάτα ή δεν έτρωγαν καθόλου.

Δεν μέτρησαν πόση σοκολάτα χρειάζεται να φάνε για να επωφεληθούν, αλλά οι συγγραφείς της μελέτης είπαν ότι “είναι πιθανό ότι μεγάλες ποσότητες” να μην έχουν την επιθυμητή επίδραση στην υγεία της καρδιάς.

Τι συμβαίνει δηλαδή στο σώμα σου εάν τρως μια φορά την εβδομάδα σοκολάτα;

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι οι ενώσεις στη σοκολάτα, όπως οι πολυφαινόλες και οι φλαβανόλες, μπορούν να βελτιώσουν ορισμένα μέτρα για την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας το επίπεδο της HDL ή αλλιώς της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα μας.

Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται κι από προηγούμενες μελέτες, ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία μας, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και άλλους καρδιαγγειακούς παράγοντες.

Οι ερευνητές δεν διέκριναν μεταξύ των τύπων σοκολάτας (λευκή, μαύρη και γάλακτος), όμως, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα, με τα υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών και τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λίπη, είναι η καλύτερη για την υγεία μας.

Αν, λοιπόν, ήθελες μια δικαιολογία για να τρως μια φορά την εβδομάδα σοκολάτα, μόλις την βρήκες!

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/des-ti-symvainei-sto-soma-soy-ean-tros-mia-fora-tin-evdomada-sokolata/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ