Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι να τρως κάθε μέρα στο σπίτι για να μην πάρεις βάρος;

Τι να τρως κάθε μέρα στο σπίτι για να μην πάρεις βάρος;

Τις μέρες της παραμονής στο σπίτι πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε τι διατροφή ακριβώς να ακολουθήσουμε ώστε να προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα θωρακίσουν τον οργανισμό μας, αλλά παράλληλα, να μην παίρνουμε πολλές θερμίδες. Τι να τρως κάθε μέρα στο σπίτι, λοιπόν για να μην πάρεις βάρος;


Συμβουλές για το τι να τρως κάθε μέρα στο σπίτι

Για αρχή, θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάς το πρωινό. Πλέον που είσαι στο σπίτι δεν έχεις και δικαιολογία ότι δεν πρόλαβες γιατί έπρεπε να ετοιμαστείς για τη δουλειά! Το πρωινό σου μπορεί να περιέχει γάλα ή γιαούρτι που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνες, και να το συνδυάζεις με δημητριακά, ιδανικά ολικής άλεσης.

Τα φρούτα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο αφού ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και καροτενοειδή. Προτίμησε πορτοκάλια, ακτινίδια και γκρέιπφρουτ που είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Τα λαχανικά δεν θα πρέπει να λείπουν απ’ τη διατροφή σου, καθώς σου παρέχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και ασβέστιο.

Για το μεσημεριανό να προτιμάς πρωτεΐνη, όπως κρέας, όσπρια ή ψάρι, τα οποία μπορείς να συνδυάζεις με ρύζι ή πατάτες, που βοηθούν στο να απορροφάται καλύτερα η πρωτεΐνη. Προσοχή! Μην τρως πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας.

Τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά, καθώς έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και θα τα δεις στα λιπαρά ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα αυγά και το ελαιόλαδο.

Για το βραδινό, προτίμησε μια ομελέτα, μια αραβική με γαλοπούλα, τυρί και σαλάτα, ή κοτόπουλο με σαλάτα.

Καθημερινά θα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό, τουλάχιστον 1,5 λίτρο.

Τι να μην τρως σε μεγάλες ποσότητες

Θα πρέπει να προσέχεις την κατανάλωση τροφίμων με ζάχαρη, όπως σοκολάτες, μπισκότα κι άλλα γλυκά και να τα αντικαθιστάς με τροφές πλούσιες στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.

Αντί για ένα γλυκό, προτίμησε μια φρυγανιά με λίγο ταχίνι και μέλι ή ένα γιαούρτι με βρώμη, ξηρούς καρπούς και berries.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/ti-na-tros-kathe-mera-sto-spiti-gia-na-min-pareis-varos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ