Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταTips για να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα για καιρό

Tips για να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα για καιρό

Tips για να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα για καιρό, γιατί τώρα είναι η εποχή τους και τώρα είναι η ευκαιρία να εντάξουμε στη διατροφή μας.


Η διάσημη φράση «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», καθόλου τυχαία δεν είναι, καθώς τα μήλα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό μας.

Τι μπορείς να κάνεις, όμως, εάν μόλις τα αγοράζεις αυτά χαλάνε; Αρχικά, μπορείς να τα αξιοποιήσεις για την κατασκευή διάφορων γλυκισμάτων, ενώ εάν σου αρέσει να τα απολαμβάνεις φρέσκα και να παίρνεις για σνακ στη δουλειά σου, ακολουθούν μερικά tips που θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα αυτή την περίοδο.

Tips για να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα για καιρό

Διάλεξε φρέσκα μήλα

Ξεκινάμε απ’ το πρώτο tip που είναι ίσως και το πιο αποτελεσματικό και λογικό. Εάν δεν διαλέξεις απ’ την αρχή φρέσκα μήλα, ό,τι κι εάν κάνεις δεν θα μπορέσεις να τα διατηρήσεις για καιρό. Διάλεξε τα μήλα που είναι κάπως σκληρά και το σημαντικότερο δεν είναι χτυπημένα, ενώ προτίμησε αυτά που θα βρεις σε ξύλινα κιβώτια.

Unsplash/Liana Mikah

Διατήρησε τα στο ψυγείο

Εάν δεν θέλεις να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα μόνο για μερικές μέρες, αλλά τουλάχιστον για μία με δύο εβδομάδες, διατήρησε τα στο ψυγείο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα φρούτα ωριμάζουν 6 με 10 φορές γρηγορότερα όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου συγκριτικά με όταν φυλάσσονται στο ψυγείο. Σύμφωνα με το The Spruce Eats, η ιδανική θερμοκρασία για τα μήλα είναι μεταξύ -1,1 και -1,6 βαθμών Κελσίου.

Τύλιξε ξεχωριστά τα μήλα

Σύμφωνα με το Backwoods Home Magazine, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκα τα μήλα είναι με το να τα τυλίξεις με χαρτοπετσέτα ή παλιά εφημερίδα, έτσι ώστε όταν ένα μήλο χαλάει να μην χαλάσει και τα διπλάνα του. Δεν ξέρω εάν το ξέρετε εσείς, αλλά σύμφωνα με την μαμά μου αυτό όντως συμβαίνει!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/tips-gia-na-diatiriseis-ta-mila-freska-gia-kairo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ