Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που αντιμετωπίζει μια απώλεια

Τι δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που αντιμετωπίζει μια απώλεια

Ποτέ δεν είναι εύκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να πεις σε κάποιον που πενθεί. Μπορεί να ανησυχείτε μήπως πείτε το λάθος πράγμα ή επιδεινώσετε την κατάσταση. Είναι φυσικό να θέλεις να βοηθήσεις, αλλά μερικές φορές το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι απλώς να είσαι εκεί. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να πείτε σε κάποιον που πενθεί:


1. «Ξέρω πώς νιώθεις».
Ακόμα κι αν έχετε βιώσει μια παρόμοια απώλεια, ο καθένας θρηνεί διαφορετικά. Είναι σημαντικό να σέβεστε τη διαδικασία του ατόμου και να μην προσπαθείτε να συγκρίνετε τις εμπειρίες σας.

2. «Ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές».
Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι πάντα χρήσιμο να το ακούς. Η διαδικασία του πένθους μπορεί να διαρκέσει πολύ και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

3. «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο».
Αν και αυτή μπορεί να είναι μια παρηγορητική σκέψη, δεν είναι πάντα χρήσιμη για κάποιον που πενθεί. Μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ότι κατηγορούνται για την απώλεια ή ότι υπάρχει λόγος για τον πόνο τους.

4. «Είσαι δυνατός, θα το ξεπεράσεις αυτό».
Αν και είναι σημαντικό να είστε θετικοί, αυτή η φράση μπορεί να κάνει το άτομο που πενθεί να αισθάνεται ότι πρέπει να είναι δυνατό. Είναι εντάξει να είσαι ευάλωτος και να δείχνεις τα συναισθήματά σου.

5. «Ενημερώστε με αν χρειάζεστε κάτι».
Αν και αυτή είναι μια καλοπροαίρετη προσφορά, μπορεί να είναι συντριπτικό για το άτομο που πενθεί να χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια. Είναι σημαντικό να είστε προληπτικοί και να προσφέρετε συγκεκριμένη βοήθεια, είτε πρόκειται για δουλειές, για μαγείρεμα γευμάτων ή απλά για να ακούτε.

Εάν δεν είστε σίγουροι τι να πείτε, είναι εντάξει να πείτε απλώς ότι λυπάστε για την απώλειά τους. Μερικές φορές το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να είστε εκεί για το άτομο και να προσφέρετε την υποστήριξή σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ