Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα10 τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού που δεν καταναλώνεις!

10 τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού που δεν καταναλώνεις!

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κι αν θες να παραμείνεις υγιής, τότε σίγουρα πρέπει να προσέχεις και τι τρως. Όμως, ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού;

Περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο μόνο με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Πέρα από τα μολυσμένα τρόφιμα, υπάρχουν πάρα πολλοί ιοί που απειλούν την υγεία σου, γι’ αυτό και το να προσέχεις είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Ένα από τα πιο σημαντικά που έχεις να κάνεις είναι φυσικά το να δώσεις σημασία στο ανοσοποιητικό σου και δεν είναι και τόσο δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά μέσω της .


Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος;

Αμύγδαλα

 

Εκτός από ασβέστιο, τα αμύγδαλα έχουν ένα σωρό θρεπτικά συστατικά που μπορούν να σε βοηθήσουν στη διατήρηση της σιλουέτας σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, τα αμύγδαλα ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μπορούν και να διατηρήσουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου που απαιτείται για τη διατήρηση της λειτουργίας των νεύρων, για μια υγιή καρδιά, καλή αρτηριακή πίεση και ισχυρούς μυς, ενώ το ανοσοποιητικό ενισχύεται.

Ηλιόσποροι

Ένα απόλυτα υγιεινό σνακ, οι ηλιόσποροι μπορούν επίσης να αποδειχθούν οι σωτήρες σου όσον αφορά το ανοσοποιητικό. Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαφόρων χρόνιων ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ, και θα κρατήσουν την καρδιά σου υγιή.

Παπάγια

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η παπάγια είναι μια νόστιμη επιλογή γεμάτη οφέλη. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της φλεγμονής, τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και τη διατήρηση της πέψης υπό έλεγχο.

Ακτινίδιο

Με τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Κ και τη βιταμίνη Ε, τα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν στο άσθμα και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούν, επίσης, να αποτρέψουν καταστάσεις όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Επιπλέον, τα ακτινίδια βοηθούν στην πέψη και χρησιμεύουν ως προστασία από την απώλεια όρασης.

Φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Σύμφωνα με μια μελέτη, η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα με πάρα πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να διατηρήσει τα λευκά αιμοσφαίριά σου υγιή, να σκοτώσει ανεπιθύμητα ή κακά κύτταρα και να αυξήσει την παραγωγή αντισωμάτων.

Στρείδια

Χαμηλά σε θερμίδες, αλλά γεμάτα θρεπτική αξία, τα στρείδια είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών. Όμως, η κατανάλωσή τους έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, αφού διασφαλίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, χάρη στον ψευδάργυρο που υπάρχει σε αυτά. Τέλος, μην ξεχνάς πως μειώνουν και τον κίνδυνο διαβήτη.

Τζίντζερ

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που κάνει θαύματα στο σώμα σου. Μειώνει τη χοληστερόλη, μειώνει τον πόνο της περιόδου και αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Καρπούζι

Το καρπούζι λατρεύεις να το τρως τους καλοκαιρινούς μήνες κι αν το καταναλώνεις αρκετά, τότε και καλά κάνεις. Το δροσερό αυτό φρούτο μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα σου.

Σαμπούκος

Πρόκειται για ένα γένος ανθισμένων φυτών με ιδιαίτερα οφέλη και για την υγεία σου. Γεμάτος αντιοξειδωτικά, ο σαμπούκος χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Αυτά τα μωβ μούρα μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος και να βελτιώσουν την εσωτερική λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Πηγή: https://ipop.gr/health/trofes-poy-enischyoyn-to-anosopoiitik/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ