Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγορά στρώματος; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς

Αγορά στρώματος; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς

Το ξέρεις ότι περνάς περίπου το 1/3 της ζωής σου στο κρεβάτι; Νομίζω είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό για να μην δώσεις την απαραίτητη σημασία στο στρώμα που ξαπλώνεις κάθε βράδυ. Εάν νομίζεις ότι το στρώμα σου έχει προσφέρει ήδη όσα μπορούσε και πλέον σηκώνεσαι πιασμένος και αντί να σε ξεκουράζει σε κουράζει, τότε σίγουρα έχει έρθει η ώρα να το αλλάξεις.


Όλοι όμως ξέρουμε ότι η αγορά καινούριου στρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μεγέθη, υλικά και χαρακτηριστικά που κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη. Το να βρεις ένα υπέροχο στρώμα που θα απολαμβάνεις για χρόνια είναι πολύ πιθανό αλλά πρώτα υπάρχουν πέντε σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου.

Ποιο είναι το budget που μπορείς να διαθέσεις;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση για να ξεκινήσεις για οποιαδήποτε αγορά μέσα στο σπίτι, και το υπνοδωμάτιο δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση. Η αλήθεια είναι ότι για ένα καλό διπλό στρώμα πρέπει να υπολογίζεις από 500 ευρώ και πάνω. Αλλά ακόμα και αυτό μην σε αγχώνει καθώς σχεδόν πάντα στα μαγαζιά με στρώματα μπορείς να παζαρέψεις την τιμή. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν θα σου κάνουν κάποια έκπτωση στην αρχική τιμή. Οπότε, μην σε ανησυχεί το κόστος, απλά φρόντισε να ξέρεις από την αρχή πόσα περίπου μπορείς να διαθέσεις ώστε να κοιτάξεις και να παζαρέψεις αναλόγως. Προσοχή! Καταλαβαίνουμε πως η οικονομική κατάσταση σου μπορεί να μην είναι στην φάση που μπορείς να ξοδεύεις αλόγιστα χρήματα, αλλά για το στρώμα σου –το οποίο θα σου μείνει για πολλά χρόνια- καλό θα ήταν να ξοδέψεις κάτι παραπάνω!

Αγοράζεις το σωστό μέγεθος στρώματος;

Το μήκος, το βάθος και το πλάτος του στρώματος είναι σημαντικοί παράγοντες. Το στρώμα θα πρέπει όχι μόνο να μπορεί να καλύψει το ύψος και του συντρόφου σου, θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε να στριφογυρίζετε και οι δυο άνετα και το πάχος του θα πρέπει να είναι κατάλληλο ώστε να μην βουλιάζετε. Το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι ένα στρώμα που να εξέχουν τα πόδια σου ή του καλού σου και να ξυπνάει ο καθένας σας με την παραμικρή κίνηση του άλλου. Πολύ σημαντικό είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις όλου του δωματίου, αφήνοντας χώρο και για τα υπόλοιπα έπιπλα. Μπορεί ένα king size κρεβάτι να χωράει στο μικροσκοπικό δωμάτιο σου αλλά πριν το αγοράσεις σκέψου ότι οι ντουλάπες  και τα συρτάρια θέλουν κι εκείνα το χώρο τους.

Ποιος τύπος στρώματος είναι κατάλληλος για σένα;

Ενώ πρόκειται για ένα θέμα πάνω στο οποίο οι απόψεις ποικίλλουν, η αλήθεια είναι ότι η σκληρότητα είναι στην κρίση του καθενός. Ίσως το «σκληρό» μιας μάρκας να είναι το «μεσαίο» της άλλης. Οι εμπειρογνώμονες πάντως συνιστούν να δοκιμάζεις ένα μέσο-σκληρό στρώμα. Πέρνα τουλάχιστον 15 λεπτά στο κρεβάτι για να δεις αν ταιριάζει στο γούστο σου. Ναι ναι όπως το άκουσες 15 ολόκληρα λεπτά, μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις αν πραγματικά σε βολεύει. Ο αριθμός των διαφορετικών τύπων στρωμάτων που υπάρχουν μπορεί να είναι συγκλονιστικός οπότε για το περιορίσεις σου λέμε ότι υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες: με τα εσωτερικά ελατήρια που είναι και η πιο προσιτή επιλογή, τα «αφρώδη» στρώματα χωρίς ελατήρια που διατίθενται με σφουγγάρι, memory foam ή latex καθώς και δυο ακόμα κατηγορίες για μεγάλα budget τα υβριδικά και τα ρυθμιζόμενα.

Αξιολογώντας ένα στρώμα

Έτσι, ενώ δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών όταν πρόκειται για την αγορά ενός στρώματος, υπάρχουν 6 χρήσιμα σημεία που μπορείς  να χρησιμοποιήσεις για να περιορίσεις τις επιλογές.

Με λίγα λόγια, θέλεις να επιλέξεις ένα στρώμα που:

  • Να κατανέμει το βάρος ομοιόμορφα
  • Ελαχιστοποιεί την αίσθηση της κίνησης
  • Ρυθμίζεται ανάλογα με τις καμπύλες σου
  • Ρυθμίζει τη θερμοκρασία
  • Έχει ποιοτικές ραφές και λεπτομέρειες

Από πού πρέπει να αγοράσεις το στρώμα

Υπάρχουν τόσα καταστήματα απ’ όπου μπορείς να αγοράσεις ένα στρώμα, όσα περίπου και τα είδη των στρωμάτων. Αυτό που θα σε συμβουλέψουμε είναι εκτός από τις πολύ γνωστές μάρκες να κοιτάξεις και τις λιγότερες γνωστες γιατί μπορεί να βρεις άριστης ποιότητας στρώμα σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Απ’ όπου κι αν διαλέξεις να αγοράσεις το στρώμα , βεβαιώσου ότι έχεις κάνει μια λίστα με όλα αυτά που θέλεις να σου προσφέρει και ότι είσαι πρόθυμος να εξετάσεις προσεκτικά τα υλικά και τα μεγέθη ώστε να πάρεις τη σωστή τελική απόφαση. Και πάνω απ’ όλα μην φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις. Αν το άτομο που έχεις απέναντί σου δεν είναι και πολύ σχετικό με αυτό που θέλει να σου πουλήσει, έχουμε την εντύπωση ότι θα θέλεις να το ξανασκεφτείς πριν δώσεις τα χρήματά σου.

Αν είσαι λοιπόν ένας επίδοξος αγοραστής στρώματος ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε. Σου ευχόμαστε καλή τύχη με την αγορά σου και καλούς άνετους όπως είπαμε ύπνους.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/frontizw/agora-stromatos-afta-ine-ta-5-pragmata-pou-prepi-na-skeftis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ