Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠόση άσκηση χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τις πολλές ώρες καθιστικής εργασίας

Πόση άσκηση χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τις πολλές ώρες καθιστικής εργασίας

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πολύ κάθισμα είναι κακό για την υγεία μας. Αλλά τί είναι ακριβώς η ζημιά που κάνει το παρατεταμένο κάθισμα στο σώμα μας, και πόση άσκηση χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις;


Οι κίνδυνοι ενός καθιστικού τρόπου ζωής είναι καλά τεκμηριωμένοι. Στην πραγματικότητα, ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για θάνατο παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το παρατεταμένο κάθισμα έχει συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2, των καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνο και μυοσκελετικές διαταραχές.

Πόση άσκηση λοιπόν χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τα αποτελέσματα όλων αυτών;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, πρέπει να κάνουμε μια μέτριας έντασης προπόνηση για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καθιστική ζωής.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medicine & Science στο Sports & Exercise, διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες μέτριας έντασης, όπως το γρήγορο περπάτημα, μπορεί να αντισταθμίσει τους κινδύνους για την υγεία του καθίσματος μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Hidde P. van der Ploeg, είπε ότι τα ευρήματα «υποστηρίζουν την ιδέα ότι είναι σημαντικό να γίνουν μερικά σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα, ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς ένα μέτριο περπάτημα
την ώρα του μεσημεριανού.”

Να το έχετε λοιπόν: πρέπει να ασκούμαστε για τουλάχιστον 30 λεπτά μια ημέρα για την αντιστάθμιση των κινδύνων για την υγεία από την καθιστική ζωή. Και αν δεν χωράς σε 30 ολόκληρα λεπτά ταυτόχρονα, μπορείς να σπάσεις σε μικρότερα κομμάτια του χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ