Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτό Είναι Το #1 Τρόφιμο Στον Κόσμο Για Υπέρταση, Καρδιακή Προσβολή, Εγκεφαλικό...

Αυτό Είναι Το #1 Τρόφιμο Στον Κόσμο Για Υπέρταση, Καρδιακή Προσβολή, Εγκεφαλικό Επεισόδιο Και Χοληστερόλη!

Το #1 γλύκισμα της φύσης δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα πιο υγιεινό από αυτό.


Ποιό είναι αυτό; Ο χουρμάς, φυσικά.

Οι χουρμάδες ψηφίζονται ως το καλύτερο τρόφιμο για την υπέρταση, τη χοληστερίνη, τα εγκεφαλικά και τα καρδιακά επεισόδια – ωστόσο, έχουν πολλά ακόμη οφέλη.

Χουρμάδες | Οφέλη Για Την Υγεία

Πρόληψη της διάρροιας – Εάν έχετε ενοχλήσεις στην κοιλιά, οι χουρμάδες μπορούν να σας βοηθήσουν. Χάρη στην αφθονία τους σε κάλιο, μπορούν να διατηρήσουν υγιή τη χλωρίδα του εντέρου και να αποτρέψουν τη διάρροια.

Ανακούφιση της δυσκοιλιότητας – Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, οι χουρμάδες μπορούν να σας βοηθήσουν και με αυτό. Όλα σχετίζονται με την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου!

Βοηθούν στην απώλεια βάρους – Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και βελτιώνουν την πέψη, καθιστώντας τους έναν εξαιρετικό φίλο αν ελπίζετε να χάσετε βάρος.

Ρυθμίζουν τη χοληστερόλη – Οι χουρμάδες μπορούν να καθαρίσουν τα αιμοφόρα αγγεία και κατά συνέπεια να αποτρέψουν τη θρόμβωση και την κακή χοληστερόλη.

Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση – Οι χουρμάδες είναι απαλλαγμένοι από νάτριο και έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, καθιστώντας τους την τέλεια συνταγή για υγιή αρτηριακή πίεση.

Αποτροπή των εγκεφαλικών επεισοδίων – Η περιεκτικότητα των χουρμάδων σε κάλιο, βοηθά το νευρικό σας σύστημα και ως αποτέλεσμα, μπορούν να αποτρέψουν τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς σας – Εάν θέλετε μια υγιή καρδιά, οι χουρμάδες είναι μια τέλεια προσθήκη στα πρωϊνά smoothies και μια εξαιρετική επιλογή για ένα απογευματινό σνακ.

Βελτίωση της αναιμίας – Ξεχάστε το σπανάκι. Οι χουρμάδες είναι άφθονοι σε σίδηρο, βοηθώντας όσους πάσχουν από αναιμία, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των παιδιών, των γυναικών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και των αθλητριών.

 

Μπορείτε να τους καταναλώσετε όπως είναι, αλλά υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να τους χρησιμοποιήσετε. Προσθέστε τους σε smoothies και φρουτοσαλάτες ή φτιάξτε γλυκά και σιρόπι.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε νόστιμα σοκολατάκια με χουρμάδες, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή:

Σοκολατένιες Μπάλες Με Χουρμάδες

 

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες
  • 3 κ.σ. σκόνη κακάο

Οδηγίες:

  • Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ στην υψηλή ταχύτητα.
  • Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια ωραία ζύμη.
  • Πλάστε τα σε μικρές μπάλες.
  • Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σκόνη καρύδας, σκόνη κακάο, νιφάδες καρύδας ή σουσάμι.
  • Διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

 

Πηγή: https://www.truelife.gr/afto-ine-1-trofimo-ston-kosmo-gia-ypertasi-kardiaki-prosvoli-egkefaliko-episodio-ke-cholisteroli/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ