Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου σου που ξεχνάς να...

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου σου που ξεχνάς να καθαρίσεις

Το ψυγείο είναι μια πολύ βασική συσκευή για κάθε κουζίνα. Προστατεύει το φαγητό μας και το διατηρεί δροσερό, ώστε να μπορούμε να το κρατήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η χαμηλή θερμοκρασία προκαλεί την επιβράδυνση της ανάπτυξης των βακτηρίων στα τρόφιμα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι για την υγεία μας που σχετίζονται με το ψυγείο!
Σ’ ένα καθαρό ψυγείο υπάρχουν περισσότερα βακτήρια από ό, τι θα περίμενε κανείς. Ανοίγουμε και κλείνουμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα το ψυγείο μας κι αυτή μας η κίνηση καθιστά πολύ εύκολη την πρόσβαση των βακτηρίων στο εσωτερικό του ψυγείου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά το ψυγείο μας σ’ όλα τα σημεία. Ξέρεις ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου σου που ξεχνάς να καθαρίσεις;


Το πιο προφανές είναι, φυσικά, το χερούλι του ψυγείου. Το αγγίζεις πολλές φορές την ημέρα, πιθανώς με βρώμικα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένας τόνος βακτηρίων εκεί. Αλλά αυτό δεν είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στον χώρο της υγείας, το συρτάρι των λαχανικών είναι το πιο βρώμικο μέρος του ψυγείου που ξεχνάς να καθαρίσεις. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αφού τα λαχανικά μοιάζουν μάλλον αθώα. Σίγουρα, πρέπει να τα πλένεις πριν τα καταναλώσεις, αλλά δεν είναι τόσο προφανές πως είναι επικίνδυνη η αποθήκευσή τους!

Δοκιμές που έχουν γίνει από ειδικούς έχουν δείξει πως υπάρχουν πολλαπλοί τύποι βακτηριδίων στο συρτάρι των λαχανικών, όπως σαλμονέλα και λιστέρια, καθώς επίσης και μούχλα.

Το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια τα λαχανικά, αλλά το γεγονός ότι μπορεί να μολυνθούν από άλλα τρόφιμα, όπως με ζουμιά απ’ το κρέας, το καλάθι των αγορών ή ακόμα και τη σακούλα του σούπερ μάρκετ!

Πολλοί από εμάς συνήθως θυμόμαστε να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά κλεισμένο το κρέας, πριν το βάλουμε στο ψυγείο μας. Γιατί, λοιπόν, δεν το κάνουμε αυτό και με τα λαχανικά μας; Τα βάζουμε απλά στο συρτάρι λαχανικών, χωρίς καμία προστασία.

Ευτυχώς, είναι σχετικά απλό το να καθαρίσεις το συρτάρι με τα λαχανικά:

  • Βγάζεις το συρτάρι απ’ το ψυγείο, αφαιρείς τυχόν υπολείμματα τροφής και στη συνέχεια το πλένεις στον νεροχύτη με ζεστό νερό κι απορρυπαντικό πιάτων.
  • Το αφήνεις να στεγνώσει ή το σκουπίζεις καλά μ’ ένα στεγνό χαρτί πριν το βάλεις ξανά στο ψυγείο.

Να θυμάσαι να καθαρίζεις το συρτάρι των λαχανικών μια φορά τον μήνα!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/ayto-einai-to-pio-vromiko-simeio-toy-psygeioy-soy-poy-xechnas-na-kathariseis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ