Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτοί είναι οι λόγοι που οι “τεμπέληδες” γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά!

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι “τεμπέληδες” γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά!

Η περίοδος των “super” γονέων που προσπαθούν να τα έχουν όλα στην εντέλεια, να εργάζονται, να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού, να τακτοποιούν τα πάντα και να τρέχουν για τα πάντα, φαίνεται πως έχει περάσει. Κι αυτό είναι εντάξει. Γιατί οι τεμπέληδες γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά;


Οι τεμπέληδες γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να αφήνεις τα παιδιά σου να βλέπουν YouTube όλη μέρα. Ουσιαστικά, σημαίνει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήσεις τα παιδιά σου να προσπαθήσουν και μόνα τους για λίγο, να τα μάθεις να ξεπερνούν μόνα τους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αντί να τρέχεις από πίσω τους σε κάθε εμπόδιο που συναντούν.

Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται υπομονή αλλά τελικά φαίνεται πως σε βοηθά να βρεις τη σωστή ισορροπία στη δική σου ζωή και στη ζωή των παιδιών σου κι αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Γιατί οι τεμπέληδες γονείς μεγαλώνουν τα καλύτερα παιδιά;

Τα παιδιά μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και προσπαθώντας να κάνεις τη ζωή των παιδιών σου πιο εύκολη όταν είναι μικρά, αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Όταν μεγαλώσουν αρκετά και ανεξαρτητοποιηθούν, τότε θα πρέπει να διαχειριστούν τη δύσκολη ζωή τους.

Από τη μικρή ηλικία και βήμα-βήμα τα μαθαίνεις να αντιμετωπίζουν μόνα τους τις μικρές δυσκολίες.

Τα παιδιά γίνονται πιο υπεύθυνα

Είναι πάντα πιο εύκολο, γρήγορο και τελικά καλύτερο να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού μόνος σου, χωρίς τα παιδιά ανάμεσα στα πόδια σου. Ωστόσο, με αυτό κλέβουμε τις ευκαιρίες απ’ τα παιδιά να μπορούν να μάθουν.

Πολύ περισσότερο, αν διαρκώς απορρίπτεις την επιθυμία τους να βοηθήσουν, τότε στο τέλος δεν θα έχουν καμία θέληση να το κάνουν.

Τα παιδιά μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους

Αν κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου, εκείνα αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους και αδιαφορούν για διάφορα πράγματα. Αρχίζουν να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα από μόνα τους και σταματάνε να προσπαθούν να κάνουν το οτιδήποτε ή να προσφέρουν βοήθεια.

Αλλά αν τους δώσεις την ευκαιρία, ακόμη κι αν μερικές φορές αποτύχουν, θα το διαχειριστούν. Κι αυτή η επιτυχία θα τα κάνει να πιστεύουν στον εαυτό τους και να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα αν προσπαθήσουν αρκετά.

Τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο τους γονείς τους

Όταν είσαι πιο χαλαρός, ακόμη κι όταν μερικές φορές αγνοείς τις δουλειές του σπιτιού και χαλαρώνεις, έχεις περισσότερη ενέργεια.

Κι ως αποτέλεσμα, θα παίξεις περισσότερο με τα παιδιά σου και θα περάσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Στην τελική, ένας χαρούμενος γονέας μεγαλώνει κι ένα χαρούμενο παιδί.

Πηγή: https://ipop.gr/family/aytoi-einai-oi-logoi-poy-oi-quot-tempelides-quot-goneis-megalonoyn-kalytera-paidia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ