Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτές είναι οι 8 χειρότερες με διαφορά τροφές για την καρδιά

Αυτές είναι οι 8 χειρότερες με διαφορά τροφές για την καρδιά

Όταν πρόκειται για την καρδιά σας, είστε ό,τι τρώτε – και ορισμένες τροφές είναι σίγουρα χειρότερες από άλλες. Εδώ είναι οκτώ από τις χειρότερες τροφές για την καρδιά σας.


1. Κορεσμένα και τρανς λιπαρά

Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά είναι οι χειρότεροι παραβάτες όσον αφορά την υγεία της καρδιάς. Αυξάνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη σας και μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις. Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη από ζωικές πηγές όπως το λιπαρό κρέας και τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά. Και μείνετε μακριά από τα τρανς λιπαρά, τα οποία βρίσκονται συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

2. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες όπως το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι και τα αρτοσκευάσματα παρασκευάζονται με ραφιναρισμένο αλεύρι που έχει αφαιρεθεί από τα θρεπτικά συστατικά του. Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

3. Ζάχαρη

Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη – όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μειώστε τα ζαχαρούχα ποτά όπως η σόδα, καθώς και τα γλυκά, τα αρτοσκευάσματα και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα.

4. Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει την καρδιά σας. Μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Εάν πίνετε, κάντε το με μέτρο – όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες ή δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

5. Επεξεργασμένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, τα οποία μπορούν να βλάψουν την καρδιά σας. Μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Εάν τρώτε κρέας, επιλέξτε άπαχα κομμάτια και περιορίστε το μέγεθος της μερίδας σας.

6. Υδρογονωμένα Έλαια

Τα υδρογονωμένα έλαια βρίσκονται συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα και μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβή για την καρδιά σας με τα τρανς λιπαρά. Αυτά τα έλαια μπορούν να αυξήσουν την LDL χοληστερόλη σας και να συμβάλουν σε καρδιακές παθήσεις.

7. Τεχνητά Γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά βρίσκονται σε πολλά αναψυκτικά διαίτης και τροφές «χωρίς ζάχαρη». Μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους και αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

8. Αλάτι

Το πολύ αλάτι μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Περιορίστε την πρόσληψη αλμυρών τροφών όπως πατατάκια, πρέτσελ και αλλαντικά. Και φροντίστε να ελέγξετε τις ετικέτες των επεξεργασμένων τροφίμων, καθώς μπορεί να είναι γεμάτα με αλάτι.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ