Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά είναι τα hacks για να εμποδίσεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος!

Αυτά είναι τα hacks για να εμποδίσεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος!

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο και δεν μπορούμε να σταματήσουμε το σώμα μας απ’ το να μεγαλώνει. Ωστόσο, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε κάτι για την πρόωρη γήρανση και να επιβραδύνουμε αυτή τη διαδικασία. 


Τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο και τους ώμους που «κρέμονται»… μπορείς να τα προλάβεις χωρίς να κάνεις κάποια πλαστική, απλώς αλλάζοντας λίγο τον τρόπο ζωής σου κι ακολουθώντας συγκεκριμένες τακτικές καθημερινά.

Η φύση άλλωστε έχει μερικές μαγικές ιδιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν… επομένως γιατί να μην τις εκμεταλλευτείς;

Πώς να εμποδίσεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος;

Τα βατόμουρα στη διατροφή σου

Μεγαλώνουμε και το δέρμα μας γερνάει, «κρεμάει» λόγω μιας διαδικασίας που ονομάζεται οξειδωτική βλάβη του DNA, για την οποία δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά μπορείς να την επιβραδύνεις με την κατανάλωση βατόμουρων.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε βοηθά να καταπολεμήσεις τα σημάδια γήρανσης με τον πιο… νόστιμο τρόπο.

Περιόρισε τη ζάχαρη

Δεν μπορείς άλλωστε να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ζάχαρης επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης στο σώμα, οδηγεί σε μαύρους κύκλους, αφυδάτωση και ρυτίδες. Προκειμένου να καταπολεμήσεις την γήρανση, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να περιορίσουν την κατανάλωση ζάχαρης όσο πιο πολύ μπορούν. Άφησε τα αναψυκτικά στην άκρη και πιες νερό!

Απόφυγε τον ύπνο μπρούμυτα

Αν προτιμάς να κοιμάσαι μπρούμυτα με το πρόσωπο στο μαξιλάρι, τότε πρέπει να αλλάξεις τη στάση στον ύπνο σου αμέσως. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες και ειδικούς, το να κοιμάσαι μπρούμυτα προκαλεί ρυτίδες στο πρόσωπο που μπορεί να μείνουν για πάντα… Προσπάθησε να κοιμηθείς ανάσκελα!

Τα επίπεδα ασβεστίου υπό έλεγχο

πρόωρη γήρανση

© Depositphotos.com

Όλοι γνωρίζουν πως το ασβέστιο κάνει καλό στα κόκαλά μας, αλλά λίγοι πραγματικά γνωρίζουν ότι παίζει σημαντικό, προστατευτικό ρόλο για την πρόωρη γήρανση. Παράλληλα, με όλα τα οφέλη που έχει για την υγεία και το σώμα σου, τα σωστά επίπεδα μπορεί να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης και να σε βοηθήσουν να γεράσεις καλύτερα, αφού όπως είπαμε δεν μπορείς και να το αποφύγεις!

Το πράσινο τσάι… ο καλύτερός σου φίλος

Το πράσινο τσάι είναι ένα δώρο που βοηθά το σώμα σου μέσα κι έξω. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, «φτιάχνει» τα κύτταρα του δέρματος και σε κάνει να διώχνεις πιο νέα. Παράλληλα, απαλύνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού καθημερινά έχει πολλά οφέλη για την υγεία και το δέρμα σου. Παράλληλα, μπορείς να βάλεις ένα φακελάκι τσαγιού στα μάτια σου για μερικά λεπτά για να αποφύγεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.

Μείνε λιγότερα λεπτά στο ντους

Προκειμένου να επιβραδύνεις τη γήρανση του δέρματος θα πρέπει να πεις αντίο στο μπάνιο… μιας ώρας. Όταν είσαι για πολύ ώρα στο ντους, αυτό βλάπτει το δέρμα σου και το κάνει ξηρό. Παράλληλα, δημιουργεί ρυτίδες και κάνει το δέρμα σου πιο χαλαρό.

Ένα μπάνιο 15 λεπτά είναι το ιδανικό!

Απόφυγε τον ήλιο

Ο ήλιος παίζει τεράστιο ρόλο στην επιτάχυνση της γήρανσης και όσο περισσότερο εκτίθεσαι σε αυτόν, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο κίνδυνος να γεράσεις γρήγορα. Μάλιστα, η ηλιοθεραπεία είναι τόσο επικίνδυνη όσο είναι και το solarium για το δέρμα σου. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να βάζεις αντηλιακό κάθε μέρα και να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτινοβολίες του ήλιου.

Διαλογισμός και άγχος

Το άγχος ενισχύει την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης στο σώμα. Το λεγόμενο… overthinking και το άγχος οδηγούν στη γήρανση. Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι για το παραμικρό κι εδώ έρχεται ο… διαλογισμός!

Ο διαλογισμός χαλαρώνει τα νεύρα και απελευθερώνει τις ορμόνες ευτυχίας και σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα. Είναι ο πιο φθηνός τρόπος για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση.

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/ayta-einai-ta-hacks-gia-na-empodiseis-tin-proori-giransi-toy-dermatos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ