Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά είναι τα 6 σημάδια ότι η γάτα σου σε αγαπάει πραγματικά

Αυτά είναι τα 6 σημάδια ότι η γάτα σου σε αγαπάει πραγματικά

Όσο μας αρέσει να χαζεύουμε φωτογραφίες και βίντεο με γατάκια, άλλο τόσο πιστεύουμε πως είναι ελαφρώς αψυχολόγητα όντα και πως ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θέλουν και σκέφτονται.


Με τη βοήθεια της ειδικού στις συμπεριφορές της γάτας, Ανίτα Κέλσεϋ, δίνεται η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «Πως θα καταλάβω ότι η γάτα μου όντως με συμπαθεί;». Να είσαι σίγουρη για τα συναισθήματα της γάτας σου, όταν εκείνη:

1. Τρίβεται ανάμεσα στα πόδια σου

Είναι ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει μια γάτα, όταν θέλει να δηλώσει την παρουσία της και κατ’επέκταση να σου δείξει πως είναι δική σου (είναι μεγάλες ψυχές τελικά).

2. Γουργουρίζει

Ίσως πρόκειται για την πιο συνηθισμένη αντίδραση μιας γάτας όταν είναι χαρούμενη, ευχαριστημένη και ικανοποιημένη και θέλει να το δηλώσει. Πρόσοχή όμως γιατί μερικε΄ς φορές μπορεί να είναι και εκδήλωση πόνου.

image

3. Σε σπρώχνει με το κεφαλάκι της

Ναι αυτό που κάθεσαι ήρεμη στον καναπέ βλέποντας σειρές κι εκείνη έρχεται, χώνεται (με φοβερή μαεστρία) δίπλα/ανάμεσα/πάνω σου και σε σπρώχνει απαλά με το κεφάλι της. Είναι  μια ένδειξη στοργής και τρυφερότητας, αλλά και ένα δείγμα αφοσίωσης σε εσένα.

4. Σου κάνει «μαλάξεις»

Περισσότερο απορία σου προκαλεί παρά ευχαρίστηση. Εννούμε την κίνηση που αρχίζει να σε πιέζει με τα νύχια της ενώ εσύ είσαι ξαπλωμένη. Πρόκειται για μία κίνηση που, πιθανώς, έχει δει και μιμηθεί από τη μαμά της και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος να σου δείξει την αγάπη της. Ουσιαστικά, θέλει να σε ευχαριστήσει (ακόμη κι αν εσύ στο τέλος απλά καταλήγεις με γρατζουνιές και σημάδια-αλλά αυτό εκείνη δεν το ξέρει).

5. Ξαπλώνει στην αγκαλιά σου

Και κάθεται με τις ώρες και μάλιστα πιο πρόθυμη από ποτέ για χάδια και αγκαλιές. Πρόκειται για ένα σημάδι πως νιώθει πολύ άνετα μαζί σου. Όχι ότι αυτό είναι απόλυτο όμως. Ακόμα κι αν η γάτα σου δεν θέλει αγκαλιές δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Συνήθως, οι γάτες με πολύ τρίχωμα είναι που δεν θέλουν και πολλά πολλά αφού τα χάδια τις ζεσταίνουν.

6. Σηκώνει την ουρά της όταν σε βλέπει

Το σήκωμα της ουράς είναι χαρακτηριστικό σημάδι εκδήλωσης ενθουσιασμού μιας γάτας. Ειδικά σε συνδυασμό με το 1 και το 3, μην έχεις καμιά αμφιβολία για τα συναισθήματα της προς εσένα.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/plus/ayta-ta-6-simadia-oti-gata-soy-se-agapaei-pragmatika/?fbclid=IwAR0ONTzwOeRnueWsbrzw6NC6bfrmP7dUDNbQXQ_jiSU_QdwIVqHumYPJ0Wg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ