Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά είναι τα μυστικά για να ξαναβρείς τη φόρμα σου ενόψει καλοκαιριού!

Αυτά είναι τα μυστικά για να ξαναβρείς τη φόρμα σου ενόψει καλοκαιριού!

Ο υδράργυρος ανεβαίνει, σιγά σιγά τα ρούχα λιγοστεύουν και έρχεται η ώρα για να βγεις στην παραλία. Λίγος μόνο καιρός μας χωρίζει από τις διακοπές και εκείνο που σκέφτεσαι είναι οι εξορμήσεις στα κοντινά νησιά, οι παραλίες και τα cocktails. Και κάπου ανάμεσα στις όμορφες εικόνες υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια που σε ανησυχεί: θα φορέσεις και πάλι το μαγιό και η φόρμα σου δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πριν κατηγορήσεις τον εαυτό σου, σου λέω ότι οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε παρόμοια φάση και δεν είναι και κακό! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απογοητεύεσαι. Έχεις ακόμη χρόνο στη διάθεσή σου για να ξαναβρείς τη φόρμα σου λίγο πριν το πρώτο σου μπάνιο.


 

Πώς θα ξαναβρείς τη φόρμα σου πριν βγεις στην παραλία

Ήρθε η ώρα να θέσεις στόχους

Θέλεις να ξαναβρείς τη φόρμα σου εγκαίρως για το καλοκαίρι αλλά δεν έχεις συγκεκριμένους στόχους στο μυαλό σου; Προσπάθησε να τους προσδιορίσεις με σαφήνεια και να εντοπίσεις όλες τις πιθανές προκλήσεις. Στη συνέχεια, καθόρισε τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να σε βοηθήσουν να τους πετύχεις. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να χάσεις βάρος, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής και η γυμναστική είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Επιπλέον, μπορείς να ορίσεις μια συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία θέλεις να έχεις φτάσει στο στόχο σου.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

 

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς! Η γυμναστική είναι απαραίτητη για να τονώσεις το σώμα σου. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να χτυπιέσαι για ώρες στο γυμναστήριο. Αυτή η αλλαγή θα ήταν πολύ απότομη για σένα και μόνο βοηθητική δεν θα ήταν. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις μια σωματική δραστηριότητα που σου ταιριάζει και θα σε διευκολύνει να εντάξεις και πάλι την άσκηση στη ζωή σου.

Έξτρα tip: Μια καλή εναλλακτική για σένα που το γυμναστήριο δεν είναι το φόρτε σου, είναι η άσκηση στη φύση, συνδυάζοντας έτσι και βόλτα και γυμναστική. Βγες έξω λοιπόν για περπάτημα, κάνε ορειβασία ή ποδήλατο σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι σου και δες τη θέληση και τον ενθουσιασμό να επανέρχονται.

πώς θα ξαναβρείς τη φόρμα σου

Unsplash

Βρες ένα workout buddy

Το να γυμνάζεσαι μαζί με τον/την κολλητό/ή, θα σε βοηθήσει να δεις την πιο αστεία πλευρά της γυμναστικής και να μην επικεντρωθείς τόσο στην κούραση και τη δυσκολία των ασκήσεων. Ψήσε λοιπόν το φιλαράκι σου να έρθει μαζί σου για γυμναστική, περπάτημα ή ποδήλατο και ανεβείτε μαζί αυτόν τον Γολγοθά.

 

Μην αμελείς την ξεκούραση και τον σωστό ύπνο 

Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν το πόσο επηρεάζει τη ζωή τους ο χρόνος που αφιερώνουν στον ύπνο. Το ήξερες ότι ο λίγος ύπνος κάνει την επιθυμία σου για υδατάνθρακες μεγαλύτερη;  Όταν είμαστε ξεκούραστοι, όχι μόνο λειτουργούμε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά νιώθουμε και περισσότερη ενέργεια. Γι’ αυτό κοιμήσου το8ωράκι σου και θα δεις πώς θα ξαναβρείς τη φόρμα σου.

πώς θα ξαναβρείς τη φόρμα σου

Pexels

Σωστή αλλά κανονική διατροφή

Ξέρω ξέρω, σαν το σαβούριασμα στη 1 τη νύχτα δεν έχει. Επίσης, ξέρω ότι αυτή δεν είναι μια υγιεινή συνήθεια. Ενώ η γυμναστική εξακολουθεί να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναβρείς τη φόρμα σου, η υγιεινή διατροφή είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να πετύχεις ευκολότερα τον στόχο σου. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσεις να προσέχεις τι τρως. Εστίασε στα καλά λιπαρά και στα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και εξαιρετικά θρεπτικά. Μείωσε την πρόσληψη υδατανθράκων (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι κ.λπ.) και δώσε προτεραιότητα στις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Unsplash

Ακόμη όμως και αν δεν καταφέρεις να ακολουθήσεις καμία από τις παραπάνω συμβουλές, να θυμάσαι πως δεν χάλασε και ο κόσμος! Θέσε τις ισορροπίες που θέλεις εσύ στη ζωή σου με γνώμονα πάντα την υγεία σου και όχι τα στερεότυπα. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα ντραπείς να βγεις στην παραλία, πάρε μια βαθιά ανάσα, θυμήσου ποια είσαι, διώξε από πάνω σου οποιαδήποτε στίγματα, ή ταμπέλες σε κρατούν πίσω και πήγαινε περήφανα και με αυτοπεποίθηση να απολαύσεις το μπάνιο σου. 

Body Positivity 101: Πώς να αγαπήσεις το σώμα σου και 3 celebrities που σε ενθαρρύνουν να το κάνεις

Όταν αγαπάς το σώμα σου, ακόμα και όταν αυτό δε δείχνει ακριβώς όπως θέλεις, τότε είναι που αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου! Εσύ και μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να ορίσεις την εμφάνιση σου, και όχι το αντίστροφο!

 

Tags : fitness

Φελίτσια Μακοβεϊ 4 June 2022

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/ayta-einai-ta-mystika-gia-na-xanavreis/?fbclid=IwAR0s-0035XubaQyMj5BYcBhUVtVDVXq4GBspzZuNnZV4kP5_fVZocOQtnR4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ