Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚεράσια: για ημικρανίες, καρκίνο, αρθρίτιδα και αϋπνία

Κεράσια: για ημικρανίες, καρκίνο, αρθρίτιδα και αϋπνία

Τα κεράσια είναι μια υπερτροφή που έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, ειδικά για όσους υποφέρουν από ημικρανίες, αρθρίτιδα, καρκίνο και αϋπνία. Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, στην καταπολέμηση των ασθενειών και στη βελτίωση των προτύπων ύπνου. Με ένα τόσο ευρύ φάσμα πιθανών οφελών, δεν είναι περίεργο ότι η προσθήκη κερασιών στη διατροφή σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας.


Τα κεράσια περιέχουν αρκετές βασικές ενώσεις που μπορεί να είναι ευεργετικές για την υγεία σας. Έχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως ανθοκυανίνες που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση της βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα κεράσια περιέχουν επίσης πολυφαινόλες που μπορούν επίσης να μειώσουν τη φλεγμονή και να βοηθήσουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Επιπλέον, αυτή η υπερτροφή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και σίδηρο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην παροχή ενέργειας.

Η κατανάλωση κερασιών μπορεί να είναι ευεργετική για όσους υποφέρουν από ημικρανίες. Τα κεράσια είναι αντιφλεγμονώδη που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και του πόνου που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια αυτής της πάθησης. Πιστεύεται επίσης ότι μειώνουν τα επίπεδα στρες, το οποίο μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις ημικρανίες.

Οι πάσχοντες από αρθρίτιδα μπορεί να ωφεληθούν από την τακτική πρόσληψη κερασιών. Οι ανθοκυανίνες στα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου που σχετίζεται με αυτήν την πάθηση. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν (όπως το ελλαγικό οξύ) μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στην προστασία των αρθρώσεων από το οξειδωτικό στρες.

Ο καρκίνος είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Τα κεράσια μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρουν κάποια ανακούφιση από τα συμπτώματα και τις παρενέργειες του καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά τους πιστεύεται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ανάπτυξης όγκων και της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων.

Οι πάσχοντες από αϋπνία μπορεί να θέλουν να βάλουν τα κεράσια στη διατροφή τους. Η βιταμίνη C και το μαγνήσιο στα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της έντασης που μπορεί να επηρεάσει την καλή νυχτερινή ανάπαυση.

Συμπερασματικά, τα κεράσια είναι μια υπερτροφή που μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία σε όσους υποφέρουν από ημικρανίες, αρθρίτιδα, καρκίνο και αϋπνία. Τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που βρίσκονται σε αυτό το νόστιμο φρούτο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας, η προσθήκη κερασιών στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ