Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ ευγενής τέχνη του να ζεις καλά και πολλά χρόνια

Η ευγενής τέχνη του να ζεις καλά και πολλά χρόνια

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η δύναμη της ζωής; Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο άνθρωπος ζει περισσότερο και καλύτερα, σε σχέση με τους ανθρώπους των πρόσφατα παλαιότερων ετών. Βλέπεις ανθρώπους που σήμερα είναι στα 40 και μοιάζουν σαν να είναι 25, οι 50ρηδες μοιάζουν με 40 και οι 70ρηδες με 50. Ζούμε, λοιπόν, σε μια εποχή, που οι άνθρωποι μεγαλώνουν καλά. Υπάρχει όμως μια παγίδα σε αυτό.


Η παγίδα και η δύναμη της ζωής

Οι άνθρωποι δεν ζουν πια μέσα σε κακουχίες, δεν παλεύουν για την επιβίωσή τους, έχουν καταφέρει να έχουν οι πλειοψηφία του σύγχρονου δυτικού κόσμου λυμένα τα θέματα της επιβίωσης. Αυτό αμέσως τους δημιουργεί την ανάγκη να ανέβουν ένα σκαλί ακόμα στην πυραμίδα των αναγκών.

 

Οι τεχνολογίες, οι γνώσεις που έχουμε πια αποκτήσει για το τι μας βοηθά, τι πρέπει να τρώμε, πόσες φορές πρέπει να γυμναζόμαστε, πώς να διατηρούμε την υγεία μας και την καλή μας φυσική κατάσταση είναι αποκτήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Βλέπεις λοιπόν έναν άνθρωπο στα 40 του, να σφύζει από ζωή, το πρόσωπό του να είναι λαμπερό (εντάξει σε αυτό βοηθά και ο δερματολόγος για να πούμε και του στραβού το δίκιο) με την καλή του τη φυσική κατάσταση και λες α είναι νέος, μοιάζει με 25-30 ετών. Ξεχνάμε ότι όμως και το μέσα σιγά σιγά έχει μια σχετική πτώση, ειδικά αν είσαι ένας άνθρωπος που δεν έχεις κάνει ποτέ άσκηση, αν είσαι ένας άνθρωπος που τρως μέρα παρά μέρα junk food.

Η παγίδα κρύβεται στην εικόνα. Είμαστε νέοι εξωτερικά αλλά εσωτερικά έρχεται σιγά σιγά η πτώση, οι αντοχές πέφτουν, κουραζόμαστε πιο εύκολα, αισθανόμαστε σιγά σιγά τα χρόνια. Τονίζω, όχι όλοι οι 40ρηδες, αυτοί που στα νιάτα τους φρόντισαν για να έχουν στο μέλλον, δεν ξέρουν καν για τι πράγμα μιλάω. Αυτοί που δεν έπεσαν με τα μούτρα στις κραιπάλες και τα ξενύχτια. Αυτοί που προσφέρουν το δώρο της κίνησης ή άσκησης τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

Ομορφιά και βελτίωση της εμφάνισης και της ζωτικότητας

Αν θες να φαίνεσαι νεότερος, στις μέρες μας μπορείς. Οι τεχνολογίες μπορούν να δώσουν ζωή στο σώμα, στο δέρμα, στα μαλλιά. Το εσωτερικό μας αντικατοπτρίζεται στο εξωτερικό μας. Για παράδειγμα, το δέρμα μας, που αποτελεί το 15% του βάρους μας, είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Η ποιότητα του δέρματος αποκαλύπτει την ποιότητα του εσωτερικού μας συστήματος. Ανοσοποιητικό, διατροφή φάρμακα μπορούν να δείξουν στην εικόνα μας τι συμβαίνει μέσα μας.

Τι νιώθεις όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη σήμερα; Αγαπάς τον εαυτό σου άνευ όρων; Μήπως νιώθεις μια μικρή απογοήτευση για τις πρώτες εμφανίσεις του χρόνου πάνω στο κορμί και το πρόσωπό σου; Τα λευκά μαλλιά που εμφανίζονται σιγά σιγά; Οι ρυτίδες που είναι αποτέλεσμα του γέλιου και του ήλιου φυσικά, καθώς και του κολλαγόνου που μας χαιρετά σιγά σιγά, σε κάνουν έξαλλο κάποιες φορές;

Για το τριχωτό της κεφαλής που εμφανίζεται πώς νιώθεις; Στον εαυτό σου μπορείς να το παραδεχτείς. Όλους μας ενοχλούν τα σημάδια του χρόνου πάνω μας. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη του να μεγαλώνεις. Δεν έχει να κάνει με την ματαιοδοξία μας ή την κοινωνική αποδοχή. Είναι θέμα επιβίωσης! Οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να αξιολογούν την ελκυστικότητα των πιθανών συντρόφων τους, εκτιμώντας την εμφάνισή τους και αναζητώντας σωματικές ενδείξεις σχετικά με την υγεία και την κοινωνική τους κατάσταση.

Εκτός από αυτό, όμως, υπάρχει και η έρευνα που λέει ότι ένα ελκυστικό άτομο είναι περισσότερο πιθανό να πάρει μια θέση σε δουλειά και να ανέβει σταδιακά στις βαθμίδες μιας εταιρείας. Δεν είναι δίκαιο, δεν ισχύει πάντα, όμως η έρευνα του Harvard Business Review αποδεικνύει ότι αξίζει να παρουσιάσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε όλα τα επίπεδα.

Το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτό είναι ότι η εμφάνισή σου και το να είσαι φροντισμένος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πώς αισθάνεσαι εσύ για τον εαυτό σου και βοηθά να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, ευεξία, αυτοεκτίμηση και να εκκριθεί φυσικά από μέσα σου σεροτονίνη.

Τα μαλλιά που χάθηκαν και η αντιμετώπισή τους

Το γνώριζες ότι ο άνθρωπος χάνει κατά μέσο όρο 50-100 τρίχες την ημέρα; Και αυτό δεν είναι πρόβλημα, εκτός αν στη θέση της αρχίσει να φυτρώνει στη θέση της μια λεπτότερη τρίχα. Οι μεγαλύτεροι ένοχοι για την τριχόπτωση είναι η γενετική και η γήρανση. Ωστόσο η διατροφή, το άγχος, αυτοάνοσες διαταραχές, θεραπείες, βλάπτουν το τριχωτό. Το απίστευτο είναι ότι έχει πια ανακαλυφθεί η μέθοδος που μπορεί να αναζωογονήσει τον θύλακα και να αποκατασταθεί η τριχοφυΐα, χωρίς μεταμοσχεύσεις.

Χρόνια πολλά – χρόνια καλά;

Πήγα προχθές σε μια επίσκεψη και γιόρταζε ένας μεγάλος κύριος με τον εγγονό του. Του είπα χρόνια πολλά και μου είπε: «Μην μου εύχεσαι χρόνια πολλά, να μου εύχεσαι χρόνια καλά». Το σκέφτηκα λίγο και νομίζω ότι είχε δίκιο. Έχοντας ζήσει ήδη γύρω στα 80 χρόνια στον πλανήτη αυτό, είναι λογικό να ζητά αυτήν την ευχή. Τα 80 είναι ήδη πολλά χρόνια, αλλά το να είναι καλά τα χρόνια που θα έρθουν, είναι κάτι που όλοι θέλουμε για τους εαυτούς μας.

 

Γιούμπι Μπλέϊκ

η δύναμη της ζωής

Πώς θα διατηρήσουμε την καλή μας υγεία με σκοπό την μακροζωία;

Γνωρίζεις πώς αντιμετωπίζονται οι 6 κορυφαίες θανατηφόρες ασθένειες; Καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτης και παχυσαρκία, Αλτσχάιμερ και τα αυτοάνοσα νοσήματα; Αν γνώριζες ότι υπάρχει αντιμετώπιση και θεραπεία;

Βλαστοκύτταρα, εξετάσεις αίματος που κάνουν ανίχνευση πενήντα ειδών καρκίνου, μαγνητική τομογραφία, ανοσοθεραπείες, διατροφή (το ταπεινό μπρόκολο μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξη των όγκων), εμβόλια και ένα σωρό νέων τεχνολογιών και εγκεκριμένων σκευασμάτων συντελούν σε αυτό.

Ο Tony Robbins ζει από 15 ετών με έναν τεράστιο όγκο μέσα στον εγκέφαλό του και όμως παραμένει υγιής, η πεθερά του έχοντας διάγνωση επιθετικού καρκίνου και πρόγνωση ζωής 6 εβδομάδων, έζησε τελικά 40 χρόνια επιπλέον, χωρίς χημειοθεραπείες ή εγχείρηση. Δεν υπάρχουν σωτήρες, άνθρωποι σβήνουν καθημερινά στα νοσοκομεία από τον καρκίνο όμως οι περιπτώσεις αυτές είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι δεν είμαστε τόσο ανίσχυροι.

 

από τις εκδόσεις Διόπτρα, που μόλις κυκλοφόρησε. Ο Τόνι Ρόμπινς, έχει γράψει αριστουργήματα σχετικά με την αυτοβοήθεια, είναι άλλωστε κορυφαίος δημιουργός στρατηγικών ζωής για τους high achievers αυτού του κόσμου μα και για εκατομμύρια απλούς ανθρώπους που έχει βοηθήσει. Πιάνοντάς το στα χέρια σου, είναι λες και πιάνεις το ιερό δισκοποτηρο, με γνώσεις που μοιάζουν με επιστημονική φαντασία και δεν πιστεύαμε ότι θα προλάβουν να ζήσουμε. Όλα αυτά που γράφει, σε συνεργασία με γιατρούς και ερευνητικά κέντρα, σε λίγα χρόνια θα τα θεωρούμε δεδομένα και φυσιολογικά και θα έχουμε επιτέλους βρει τη λύση στο να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια. Η αυτοβελτίωση δεν είναι τίποτα δίχως την καλή μας υγεία και αυτό το βιβλίο ήταν ό,τι χρειαζόμαστε.

 

Tags : dioptraInspiration

Λαμπρινή Λαδά 15 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/inspiration/i-eygenis-techni-toy-na-zeis-kala-kai-pol/?fbclid=IwAR20Zf0zCDGx5LKQI-mnRiE_GIEW2qs9NlyzrqHefD-9J_jlH01TZUx9hyk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ