Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑρθρίτιδα στο γόνατο: Συμπτώματα, αίτια, θεραπεία και τι να περιμένετε

Αρθρίτιδα στο γόνατο: Συμπτώματα, αίτια, θεραπεία και τι να περιμένετε

Η αρθρίτιδα, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει έναν στους τρεις ενήλικες. Eπηρεάζει τις αρθρώσεις των οστών στο σώμα. Επειδή δεν υπάρχει θεραπεία, πολλοί πάσχοντες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις οδυνηρές επιπτώσεις της. Η αρθρίτιδα στο γόνατο είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες και μπορεί να δυσκολέψει το περπάτημα, το λυγισμό του ποδιού ή ακόμα και τον ύπνο.


Πολλοί άνθρωποι που αναπτύσσουν αρθρίτιδα στο γόνατο μπορεί να το πάθουν λόγω τραυματισμού ή παρατεταμένης πίεσης στα πόδια. Μερικά παραδείγματα μπορεί να είναι τα αθλήματα, η εμπλοκή σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, η πτώση κ.λπ. Εάν το γόνατο ή το πόδι τραυματιστεί ή τεντωθεί, θα γίνει πιο ευαίσθητο στην ανάπτυξη αρθρίτιδας στο γόνατο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αρθρίτιδα στο γόνατο μπορεί επίσης να είναι κληρονομική και να εμφανίζεται φυσικά μέσω κληρονομικότητας.

Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα της αρθρίτιδας στο γόνατο είναι πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις των ποδιών, πρήξιμο και ευαισθησία γύρω από την περιοχή του γόνατος, ήχος τριξίματος όταν το πόδι λυγίζει ή κινείται, δυσκαμψία και δυσκολία στην κίνηση. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να γίνονται ολοένα και χειρότερα κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού ή όταν προβλέπεται βροχή. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αρθρίτιδα στο γόνατο, καθώς και την αρθρίτιδα σε άλλα μέρη του σώματος.

Καθώς ο καιρός αλλάζει, η αρθρίτιδα στο γόνατο συχνά επιδεινώνεται λόγω του γεγονότος ότι οι προσβεβλημένες αρθρώσεις πιστεύεται ότι αναπτύσσουν πρόσθετες νευρικές απολήξεις σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την άρθρωση από περισσότερες βλάβες. Επιπλέον, οι πάσχοντες που αντιμετωπίζουν την αρθρίτιδα στο γόνατο πιστεύεται ότι είναι πιο ευάλωτοι το πρωί ή/και όταν ξεκινάνε οποιαδήποτε κίνηση.

Εάν υπάρχει υποψία αρθρίτιδας στο γόνατο, ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσετε μια διάγνωση είναι μέσω του τύπου εξέτασης που μόνο ένας γιατρός μπορεί να παρέχει. Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής επίσκεψης στο γραφείο, οι γιατροί είναι πιθανό να ρωτήσουν για τυχόν πρόσθετα συμπτώματα ή παθήσεις που φαίνεται να υπάρχουν μαζί με την αρθρίτιδα στο γόνατο. Αυτό είναι σημαντικό για τη διάγνωση εάν ο ασθενής υποφέρει όντως από αρθρίτιδα στο γόνατο ή εάν υπάρχει άλλο πρόβλημα.

Αν και δεν υπάρχει άμεση θεραπεία για την αρθρίτιδα στο γόνατο, υπάρχουν διάφορες επιλογές θεραπείας διαθέσιμες για τους πάσχοντες. Μεταξύ αυτών, φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, συνταγογραφούμενες θεραπείες, φυσικοθεραπεία, διαχείριση πόνου και ακόμη και χειρουργική επέμβαση σε ακραίες περιπτώσεις. Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί πολυάριθμες φυτικές θεραπείες που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα στο γόνατο.

Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο προορίζονται να χρησιμοποιηθούν μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αντί ή σε συνδυασμό με επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Όποιος έχει ερωτήσεις σχετικά με την αρθρίτιδα στο γόνατο πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ