Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα17 απίστευτοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το οινόπνευμα στην καθαριότητα του σπιτιού

17 απίστευτοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το οινόπνευμα στην καθαριότητα του σπιτιού

Κατά τη γνώμη μου, το οινόπνευμα είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα προϊόντα καθαρισμού στον κόσμο. Μην το ψάχνετε όμως στον διάδρομο καθαρισμού—συνήθως φυλάσσεται στο τμήμα πρώτων βοηθειών των καταστημάτων, γιατί η ισοπροπυλική αλκοόλη δρα και ως αποτελεσματικό απολυμαντικό για κοψίματα. Γι’ αυτό πριν το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές και να πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις! Ας δούμε όμως 17 απίστευτους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το οινόπνευμα στην καθαριότητα του σπιτιού!


αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα; Οι ετικέτες και τα αυτοκόλλητα θα αφαιρεθούν εύκολα όταν γνωρίζετε αυτήν την έξυπνη συμβουλή. Δοκιμάστε να ποτίσετε το αυτοκόλλητο με οινόπνευμα. Περιμένετε 10 λεπτά και θα μπορείτε να σκουπίζετε πιο εύκολα το αυτοκόλλητο.

απολυμάνετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα ως απολυμαντικό και ως απολιπαντικό για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας! Στεγνώνει σχεδόν αμέσως, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ζημιές που μπορούν να προκύψουν αν χρησιμοποιήσετε νερό.

καθαρίστε σε βάθος τα γυαλιά σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τα γυαλιά σου; Γνωρίζατε ότι μπορείτε να καθαρίσετε τα γυαλιά σας με οινόπνευμα; Θα υπάρξει ένα βαθύ καθαρό αποτέλεσμα και θα σας απαλλάξει από κάθε μικρόβιο. Τα μάτια είναι ευαίσθητα και επιρρεπή σε μολύνσεις, επομένως φροντίστε να απαλλαγείτε τακτικά από τη βρωμιά και τα μικρόβια. Αναμείξτε 3 κουταλιές οινόπνευμα με 1 κουταλιά νερό και μεταγγίστε τα σε μικρό μπουκαλάκι ψεκασμού ώστε να έχετε ένα εύχρηστο σπρέι καθαρισμού γυαλιών συνεχώς μαζί σας!

Προσοχή: Εάν τα γυαλιά σας έχουν ειδική επίστρωση, ελέγξτε τις οδηγίες φροντίδας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό διάλυμα DIY.

καθαρίστε τους νεροχύτες

Μόλις καθαρίσετε τον ανοξείδωτο ή πορσελάνινο νεροχύτη σας, ψεκάστε με οινόπνευμα όχι μόνο για να τον καθαρίσετε και να τον απολυμάνετε, αλλά και να τον γυαλίσετε. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να σκουπίσετε τη λεκάνη του νεροχύτη καθώς και τα φινιρίσματα χρωμίου!

αντιμετωπίστε τον πάγο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Αυτή η χρήση του οινοπνεύματος είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όσους ζουν σε ψυχρά κλίματα ή έχουν να αντιμετωπίσουν τον πάγο τον Χειμώνα. Αντί να προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε τον παγετό και τον πάγο στο αυτοκίνητο, αναμείξτε 1 κουταλάκι της σούπας οινόπνευμα με 5 κουταλάκια της σούπας νερό και ψεκάστε το διάλυμα στα εξωτερικά παράθυρα και τους καθρέφτες του αυτοκινήτου σας. Σκουπίστε με ένα πανί και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά του.

αφαιρέστε το σπρέι μαλλιών από καθρέφτες και πλακάκια

Είναι εκπληκτικό πόση λακ μπορεί να καταλήξει στον καθρέφτη ή στους τοίχους του μπάνιου μετά από ένα γρήγορο ψεκασμό. Για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση, βρέξτε ένα βαμβάκι ή ένα πανί με οινόπνευμα και σκουπίστε εύκολα αυτό το κολλώδες χάος.

καθαρίστε τα κοσμήματα

Εάν τα δαχτυλίδια, τα βραχιόλια και άλλα κοσμήματά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους, το μούσκεμά τους σε οινόπνευμα μπορεί να σας βοηθήσει. Σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί στη συνέχεια για να αποκτήσουν την υπέροχη λάμψη τους.

απολύμανση σφουγγαριού κουζίνας

Τα σφουγγάρια της κουζίνας είναι αλήθεια ότι μαζεύουν πάρα πολλά μικρόβια! Το μούσκεμα τους σε οινόπνευμα μπορεί να βοηθήσει στην απολύμανσή τους, ώστε να είναι έτοιμα για χρήση. Αυτό το κόλπο εξοικονόμησης χρημάτων μπορεί να δώσει στα σφουγγάρια σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

καθαρισμός inox επιφανειών

Το οινόπνευμα μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό καθαριστικό για επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα αφαιρώντας σημάδια νερού και απολυμαίνοντας την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα μικροϊνών εμποτισμένη με οινόπνευμα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις inox επιφάνειες στο σπίτι σας.

απολύμανση κινητού τηλεφώνου

Από λάδια μέχρι μακιγιάζ, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να λερώσουν το κινητό τηλέφωνό σας. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το τηλέφωνό σας.

καθαρίστε τα πινέλα μακιγιάζ

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις απολυμαντικές ιδιότητες του οινοπνεύματος για να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ σας. Ρίξτε λίγο οινόπνευμα σε ένα μικρό φλιτζάνι και βουτήξτε το πινέλο του μακιγιάζ σας στο φλιτζάνι, στροβιλίζοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε το πινέλο με χλιαρό νερό και απλώστε το σε μια πετσέτα για να στεγνώσει.

καθαρίστε τις περσίδες από τα στορ

Τυλίξτε μια πετσέτα εμποτισμένη με οινόπνευμα γύρω από μια σπάτουλα, τοποθετήστε ένα λαστιχάκι γύρω από το ύφασμα και καθαρίστε μεταξύ των πηχών των περσίδων. Αυτός μπορεί να είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τις περσίδες που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

καθαρίστε τους καθρέφτες

Θέλετε να κάνετε τους καθρέφτες σας να λάμπουν χωρίς ραβδώσεις; Ρίξτε λίγο οινόπνευμα σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε τους καθρέφτες σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λύση για να κάνετε τον νεροχύτη και τις βρύσες σας εξαιρετικά αστραφτερές.

καθαρίστε τα εργαλεία του κήπου

Ο καθαρισμός των εργαλείων κηπουρικής δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερος με οινόπνευμα. Θα αφαιρέσει τις βρωμιές από τα εργαλεία και ταυτόχρονα θα τα απολυμάνει από νεκρά, άρρωστα και σάπια φυτά.

Αρχικά, καθαρίστε τα εργαλεία με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα εργαλεία με λίγο οινόπνευμα και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του για 1-2 λεπτά. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και θα είναι έτοιμα για χρήση ξανά.

αφαιρέστε τους λεκέδες από μαρκαδόρο

Έχει γράψει το παιδί σας με μαρκαδόρο σε όλα τα έπιπλα; Το οινόπνευμα θα σας δώσει τη λύση. Αφαιρέστε το μαρκαδόρο από μη διαπερατά υλικά, όπως πλαστικό, laminate και μάρμαρο, εφαρμόζοντας λίγο οινόπνευμα στην περιοχή. Θα επαναφέρει το μελάνι πίσω στην υγρή του κατάσταση, καθιστώντας το εύκολο να σκουπιστεί.

αποσμητικό παπουτσιών

Εάν τα παπούτσια σας αρχίζουν να μυρίζουν λίγο έντονα, ο ψεκασμός με οινόπνευμα μπορεί να βοηθήσει. Το οινόπνευμα θα απορροφήσει τυχούσες μυρωδιές και θα έχει επίσης μια αποσμητική επίδραση στο υλικό. Αν τα βάζετε στον ήλιο για να στεγνώσουν πλήρως, μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω το οινόπνευμα να σκοτώσει τα βακτήρια.

προστατέψτε το κολάρο των πουκαμίσων

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε κίτρινους λεκέδες στο κολάρο των πουκαμίσων από τον ιδρώτα; Για να προστατέψετε τα κολάρα των πουκαμίσων σας και να μην λερώνονται από τον ιδρώτα σας, βάλτε λίγο οινόπνευμα γύρω από τον λαιμό σας κάθε φορά που φοράτε ένα πουκάμισο. Με αυτό το κόλπο το κολάρο θα διατηρηθεί καθαρό για περισσότερο καιρό.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/17-xrhseis-oinopneyma-kathariothta-spitioy/?fbclid=IwAR1RrPP3tJcPGAp9M5opsUkKpnpmPb32P077iKdaHv6pzc_vs3UrdURX_Dc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ