Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαθαρίστε τα χαλιά σας με φυσικό τρόπο με 2 μόνο υλικά

Καθαρίστε τα χαλιά σας με φυσικό τρόπο με 2 μόνο υλικά

Πολλές φορές ένας λεκές στο χαλί, μπορεί από μόνος του να μας δημιουργήσει μεγάλο μπελά και ταυτόχρονα να μας αγχώσει! Για παράδειγμα ένας λεκές από καφέ στο χαλί αποτελεί από μόνος του ένα πρόβλημα! Μην πανικοβάλλεστε όμως: ακόμα κι αν δεν έχετε διαθέσιμο ένα ειδικό καθαριστικό χαλιών, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον λεκέ γρήγορα με ένα σπιτικό καθαριστικό χαλιών που δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες. Φτιαγμένο από συστατικά που έχετε πρόχειρα στο σπίτι, αυτός είναι ένας πιο φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα χαλιά σας. Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε τα χαλιά σας με φυσικό τρόπο με 2 μόνο υλικά!


Το ξύδι χρησιμοποιείται από παλιά ως αποτελεσματικό καθαριστικό οικιακής χρήσης, για φούρνους, παράθυρα, μπάνια και πολλά άλλα. Είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που προτιμούν πολλοί και χρησιμοποιούνται τακτικά ως μέρος ενός αποτελεσματικού οικιακού καθαρισμού. Και, παρόλο που ακούγεται σαν… γεύση από πατατάκια, το αλάτι και το ξύδι ως συνδυασμός φτιάχνουν επίσης ένα πραγματικά καλό σπιτικό καθαριστικό χαλιών.

λευκό ξύδι

αλάτι

ένα αιθέριο έλαιο — λεβάντα, μέντα και λεμόνι είναι οι μυρωδιές που σχετίζονται ιδιαίτερα με την καθαριότητα

νερό

μπουκάλι ψεκασμού

Συνδυάστε το λευκό ξύδι με το νερό σε αναλογία 1:2.

Γεμίστε με το υγρό το μπουκάλι ψεκασμού.

Προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 10 έως 15 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο.

Μόλις αναμίξετε τα συστατικά σας για το σπιτικό καθαριστικό χαλιών, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δουλειά. Είτε πρόκειται για κρασί, καφέ, χυμό, φαγητό είτε για οτιδήποτε άλλο που έχει καταλήξει στο πάτωμα, δοκιμάστε την ακόλουθη μέθοδο για να επαναφέρετε το χαλί σας σε καλή κατάσταση:

Ενεργήστε γρήγορα. Όσο περισσότερο το αφήνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει ο λεκές. Μαζέψτε το περισσευούμενο υγρό στους λεκέδες. Αν απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το χυμένο υγρό, θα αφαιρέσετε αρκετό από τον λεκέ πριν χρησιμοποιήσετε το σπρέι σας. Το χαρτί κουζίνας είναι μια τέλεια επιλογή καθώς είναι αρκετά απορροφητικό για να απορροφήσει τον λεκέ αποτελεσματικά χωρίς να διαλυθεί στο χαλί. Πάντα να απορροφάτε το περισσευούμενο υγρό από τους υγρούς λεκέδες, αντί να το σκουπίζετε, καθώς το τρίψιμο μπορεί να απλώσει τον λεκέ περισσότερο.

Στην συνέχεια απομακρύνετε τυχόντα στερεά υπολείμματα. Εάν πρόκειται για φαγητό ή χώμα που πρέπει να καθαρίσετε, μαζέψτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Tip: Άφθονο χαρτί κουζίνας είναι ιδανικό για να απορροφήσει το περισσευούμενο χυμένο υγρό από τους υγρούς λεκέδες και να καθαρίσει τα πεσμένα κομμάτια φαγητού. Είναι εξαιρετικά απορροφητικό, οπότε θα συγκρατήσει εύκολα την υγρασία από το χαλί σας, ενώ το ίδιο θα μείνει ανέπαφο χωρίς να αφήσει πίσω χνούδια.

Αφού κάνετε την παραπάνω προεργασία για το καθάρισμα του λεκέ, μπορείτε να προχωρήσετε χρησιμοποιώντας το καθαριστικό σας. Παρόλο που ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών είναι ένας φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τα χαλιά σας, θα πρέπει να κάνετε πρώτα μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή του χαλιού που δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να σιγουρευτείτε ότι η νέα σας λύση καθαρισμού δεν αντιδρά άσχημα με τον λεκέ ή τα χρώματα του χαλιού και δεν αφήνει κι αυτή σημάδι. Μόλις το ελέγξετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανακινήστε το μπουκάλι και ψεκάστε άφθονο υγρό. Μιλάμε κυρίως για χρήση του καθαριστικού για χυμένο ποτό ή φαγητό και λεκέδες, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σε μεγαλύτερες περιοχές.

Είτε ψεκάζετε μια μικρή είτε μια μεγάλη περιοχή, τώρα πρέπει να αφήσετε το καθαριστικό να κάνει τη δουλειά του, οπότε αφήστε το να στεγνώσει.

Μόλις στεγνώσει, μπορείτε να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας για να ολοκληρώσετε το καθάρισμα. Το αιθέριο έλαιο θα κάνει μόνο του τη δουλειά τώρα, αφήνοντας ένα γλυκό άρωμα.

Εάν ο λεκές ή τα σημάδια δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς, επαναλάβετε μέχρι να φύγουν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αυτός είναι λοιπόν ο τρόπος για τον καθαρισμό χαλιών με λευκό ξύδι και αλάτι! Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσετε το χαλί σας, δώστε μια ευκαιρία σε αυτή τη μέθοδο.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/katharismos-xaliwn-me-leyko-ksydi-kai-alati/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ