Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑν θέλεις να σε σέβονται, ακολούθησε αυτούς τους 3 κανόνες- Και μην...

Αν θέλεις να σε σέβονται, ακολούθησε αυτούς τους 3 κανόνες- Και μην ξεχνάς, όλα ξεκινούν απ’ το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου!

Αν θέλεις να σε σέβονται, βεβαιώσου ότι ακολουθείς αυτούς τους τρεις κανόνες, γιατί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου, καθορίζει το πώς σου συμπεριφέρονται οι άλλοι.


Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι ορισμένοι άνθρωποι απαιτούν σεβασμό σε οποιαδήποτε κατάσταση; Δεν είναι μόνο λόγω της θέσης τους ή της δύναμης που έχουν, ούτε έχουν βάλει στόχο να πληγώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί τους. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Η Amy Alkon, συγγραφέας του Unf * ckology: A Field Guide to Living with Guts and Confidence, σε ένα blog της αποκωδικοποιεί την επιστήμη του σεβασμού προσδιορίζοντας τρία απλά -αλλά όχι εύκολα- πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να επηρεάσεις τους άλλους για να σε σέβονται.

Και μην νομίζεις πως αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες μόνο για τη δουλειά σου ή εάν είσαι διευθυντής, είναι σημαντικές σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς σου, καθώς η ζωή σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ την ικανότητά σου να εμπνέεις σεβασμό.

Αν θέλεις να σε σέβονται, ακολούθησε αυτούς τους 3 κανόνες

Αποδέξου τον εαυτό σου ακριβώς όπως είναι

Μπορεί να υπάρχουν πολλά που θέλεις να αλλάξεις στον εαυτό σου για να βελτιωθείς. Αλλά εάν αρχίσεις να αποδέχεσαι την τωρινή εκδοχή του εαυτού σου, κάνοντας παράλληλα τις αλλαγές που θέλεις, ο σεβασμός απ’ τους γύρω σου θα έρθει πολύ πιο εύκολα.

Το πρώτο βήμα για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή είναι η αυτο-αποδοχή.

Χωρίς την αποδοχή του εαυτού σου, δεν μπορείς να εκμπέμπεις αυτοπεποίθηση. Δεν τυχαία η φράση «Εάν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι, είναι καλύτερο να σέβεσαι τον εαυτό σου».

Να είσαι τόσο ευγενικός με τον εαυτό σου όσο θα ήταν ο καλύτερός σου φίλος

Πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να είσαι ευγενικός απέναντί του. Κανείς δεν πρέπει να ζει μια ζωή όπου κριτικάρει συνεχώς τον εαυτό του.

Εκτός απ’ αυτό, όμως, οι αποτυχίες και οι ατέλειές σου είναι αυτές που σε κάνουν άνθρωπο.

Να είσαι αποφασιστικός όταν χρειάζεται

Αυτό μπορεί να είναι μια λεπτή ισορροπία. Το να είσαι αποφασιστικός σημαίνει να μιλάς για αυτό που χρειάζεσαι ή δικαιούσαι, ή για τις δικές σου απόψεις και ιδέες, αλλά χωρίς θυμό ή αυστηρό ύφος.

Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου χωρίς να νιώθεις άσχημα που τα διεκδικείς και χωρίς να το κάνεις επιθετικά.

Οι 3 παραπάνω κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε πτυχή της ζωής σου και ουσιαστικά δεν σε οδηγούν απλά στο να σε σέβονται οι άλλοι, αλλά και στο να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/an-theleis-na-se-sevontai-akoloythise-aytoys-toys-3-kanones-kai-min-xechnas-ola-xekinoyn-ap-to-pos-vlepeis-esy-ton-eayto-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ