Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Θέλω να χωρίσω αλλά δεν μπορώ»: Τι γίνεται όταν μένεις σε μια...

«Θέλω να χωρίσω αλλά δεν μπορώ»: Τι γίνεται όταν μένεις σε μια σχέση με τη δικαιολογία «να μην στεναχωρήσεις τον άλλον»;

Θέλω να χωρίσω αλλά δεν μπορώ. Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ανθρώπους να σου εκμυστηρεύονται αυτό το μυστικό που τους βαραίνει. Μοιάζουν να είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε μια σχέση, σε ένα φαύλο κύκλο που δεν μπορούν να βρουν την έξοδο. Για εσένα θα γράψω σήμερα, αλλά και για τον σύντροφό σου. Για τον/την σύντροφο που έχει καταλάβει τα πάντα, αλλά κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ακούει!


Κεφάλαιο: Θέλω να χωρίσω αλλά δεν μπορώ

«Δεν θέλω να την στεναχωρήσω», «Δεν αντέχω άλλο, αλλά δεν μπορώ να φύγω», «Και όλα αυτά τα χρόνια που ζήσαμε μαζί να πάνε χαμένα», «Είχε κάνει τόσα σχέδια», «Δεν θέλω να είμαι εγώ ο κακός», «Μπορεί να βαρεθεί και να φύγει». Να μερικά από αυτά που θα ακούσεις να λένε όλοι αυτοί που δεν θέλουν να είναι πια στη σχέση τους αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να φύγουν.

 

Δεν μπορούν συναισθηματικά. Δεν υπάρχουν κρατήματα οικονομικά, κοινωνικά, άλλων φύσεων. Το συναίσθημά τους είναι αυτό που τους εμποδίζει να φύγουν. Καταλαβαίνουν ότι πια δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο οικοδόμημα της σχέσης τους, όμως είναι ανίσχυροι να πουν τίμια και ξεκάθαρα την αλήθεια στον άνθρωπο που μοιράστηκαν μαζί κάποια χρόνια από τη ζωή τους.

θέλω να αλλάξω τον σύντροφό μου

Pexels/cottonbro studio

Τίνος είναι η ευθύνη και ποιος κρατάει τα κλειδιά της ευτυχίας σου;

Η σχέση είναι κάτι που συμβαίνει για να νιώσεις καλά, να ακουμπάς την ψυχή σου σε έναν άλλον άνθρωπο που εσύ διάλεξες και να νιώθεις ευτυχία. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει με το ζόρι, κάτι που μας το έχουν επιβάλλει. Αν όλο αυτό που ένιωθες στην αρχή, «έφυγε», σου τέλειωσε, δεν φταις ούτε εσύ ούτε ο άνθρωπός σου. Μπορεί να συμβεί αυτό.

Άλλωστε τι από ό,τι ζούμε εμείς οι άνθρωποι είναι μόνιμο; Τίποτα. Ακόμα και αν θεωρούμε ότι η ζωή μας έχει μπει σε ένα καλό δρόμο, αρκεί ένα μόνο δευτερόλεπτο κάποιες φορές για να καταστραφούν τα πάντα. Το να είσαι σε μια σχέση που πια δεν σε εκφράζει είναι μια φυλακή. Το να δίνεις την ενέργειά, τον χρόνο σου και αξία σε κάτι που δεν είσαι εσύ είναι σαν μια τιμωρία. Είναι άδικο για σένα και για τον άλλον.

Πώς το βλέπει ο άλλος όλο αυτό

Πόσο χαζός θεωρείς ότι είναι ο άλλος; Μάντεψε, δεν είναι χαζός και έχει καταλάβει τα πάντα. Φαίνεται ο άνθρωπος που έχει σπίθα στο βλέμμα του. Φαίνεται από μακριά ο άνθρωπος που αγαπάει, που νοιάζεται, που σε έχει προτεραιότητα, που είσαι η πρώτη του σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Φαίνεται όταν είσαι mindful και αφιερωμένος στον άνθρωπό σου θεωρώντας τον την μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή σου.

Παράλληλα μπορεί να καταλάβει ότι πια δεν υπάρχει σπίθα μέσα στα μάτια σου, ότι είσαι εκεί διεκπεραιωτικά λες και ο έρωτας είναι task προς ολοκλήρωση, σαν να λες με όλο σου το σώμα «όρεξη είχαμε» αλλά με το στόμα σου να λες ψέμματα.

Το καταλαβαίνει και εκείνος και δεν χρειάζεται να είσαι τέρας ευφυΐας για να πιάσεις τα vibes αυτά τα διαφορετικά. Θα μου πεις εκείνος δεν έχεις ευθύνη αφού το έχει καταλάβει και μένει; Γιατί δεν με βγάζει από τη δύσκολη θέση να φανώ εγώ ο κακός της υπόθεσης;

Στην ιστορία κάποιου θα είμαστε πάντα εμείς ο κακός

Έτσι είναι η ζωή, όλοι θεωρούν ότι τα έχουν όλα καλώς πραγμένα και ότι ο άλλος ήταν ο σκάρτος, ο ψεύτης, ο ανίκανος να σεβαστεί τον άνθρωπό του και τον εαυτό του.

Είσαι δεσμευμένος στην εικόνα του καλού παιδιού και δεν θες να τη χαλάσεις με κανέναν τρόπο. Τη θες την εικόνα σου καθαρή και αν ο άλλος βαρεθεί από την συμπεριφορά σου κάποτε ας φύγει.

Η υποκρισία μέχρι ποιο βαθμό μπορεί να φτάσει;

Ποστ στα social με hashtag #couplegoals #feelingblessed τα θεωρώ εντελώς ουτοπικά ειδικά όταν όλοι γνωρίζουμε τον συμβιβασμό και την καταπίεση που τρως κάθε μέρα με την επιλογή σου. Δεν θες να είσαι εκεί αλλά με κάθε τρόπο βροντοφωνάζεις την ευτυχία σου, μήπως καταφέρεις και εσύ να την πιστέψεις.

Με το σεξ τι γίνεται; Κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο που δεν έχεις πια συναισθήματα; Ή δεν κάνεις; Και ο άλλος άνθρωπος τι πιστεύει για όλο αυτό; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν χωρούν παρεξηγήσεις. Σε θέλω είμαστε μαζί, δεν σε θέλω, ξεκαθαρίζω και φεύγω. (Γιατί πια φεύγουν και χωρίς ξεκαθάρισμα και αυτό είναι γνωστό. Πήξαμε στο «Διαβάστηκε» και στο μη σου πω και «δεν διαβάστηκε» φανερά αλλά στο μπάνερ, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο).

Με ρωτάς τι είστε

Είστε ακόμα δύο παιδιά και οι δύο που δεν έχετε ωριμάσει συναισθηματικά. Κανείς δεν θα πεθάνει επειδή ένα ρομάντζο έληξε άδοξα. Κανείς δεν θέλει δίπλα του έναν σύντροφο ναι-μεν-αλλά και αν τον «θέλει» σημαίνει ότι δεν ξέρει ούτε ποιος είναι αλλά ταυτόχρονα δεν ξέρει ούτε τι αξίζει. Εκτός φυσικά αν πιστεύει ότι του αξίζει όλο αυτό, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό.

Δεν είναι πάντως έτσι οι σχέσεις, οι υγιής, οι φτιαγμένες πάνω στον σεβασμό και την αγάπη. Αν μένεις γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή ο συμβιβασμός με την «Παναγιώταινα» δεν είναι κάτι που αξίζει σε κανέναν.

 

Tags : Relationships

Λαμπρινή Λαδά 16 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/gia-sena-poy-les-thelo-na-choriso-alla-de/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ