Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο σπίτι σου είναι ένα χάος; Απ’ αυτό το δωμάτιο πρέπει να...

Το σπίτι σου είναι ένα χάος; Απ’ αυτό το δωμάτιο πρέπει να ξεκινήσεις το καθάρισμα

Το σκηνικό γνωστό: Η δουλειά τις τελευταίες εβδομάδες είναι αυξημένη, ο χρόνος περιορισμένος και μόνο όρεξη για να μαζέψεις το σπίτι δεν έχεις. Έτσι, πριν καλά καλά το καταλάβεις, στο σπίτι σου επικρατεί ένα χάος και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις!

Παρακάτω θα δεις από ποιο δωμάτιο πρέπει να ξεκινήσεις το καθάρισμα του σπιτιού, αλλά και τον λόγο για να το κάνεις αυτό.


Wasnt Me Student Life GIF by funk - Find & Share on GIPHY

Το υπνοδωμάτιο είναι το δωμάτιο απ’ το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις!

Η ειδική σε θέματα καθαρισμού, Tracy McCubbin, εξήγησε στο MBG Lifestyle ότι είναι σημαντικό να καθαρίσεις πρώτα την κρεβατοκάμαρά σου και ότι υπάρχει ένας σαφής λόγος γι ‘αυτό.

“Η ακαταστασία έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης και στρες, οπότε σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλεις στο μέρος όπου προσπαθείς να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς στο τέλος της ημέρας», λέει.

Ειδικά οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία και άγχος μπορεί να επωφεληθούν από μια τακτοποιημένη και καθαρή κρεβατοκάμαρα!

Μήπως σου είναι δύσκολο να διατηρείς πάντα το υπνοδωμάτιό σου τακτοποιημένο; Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις.

Sad Homer Simpson GIF - Find & Share on GIPHY

Σκέψου τι μπορείς να δεις απ’ το κρεβάτι σου

Είναι το γραφείο σου τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι σου και είναι πάντα ένα χάος; Ή κοιτάζεις ένα ράφι το οποίο φαίνεται υπερβολικά ανυπόφορο κάθε φορά που το βλέπεις; Βεβαιώσου ότι έχεις κρατήσει αυτά τα σημεία που βλέπεις απ’ το κρεβάτι σου τακτοποιημένα. Με αυτόν τον τρόπο, το τελευταίο πράγμα που βλέπεις πριν πας για ύπνο είναι όμορφο!

Μην γεμίζεις με πολλά πράγματα το κομοδίνο σου

Τώρα αλήθεια: Διαβάζεις παράλληλα και τα τέσσερα βιβλία που έχεις συσσωρευμένα στο κομοδίνο σου; Μετακίνησε τρία απ’ αυτά στη βιβλιοθήκη στο σαλόνι! Oι πιθανότητες να τα αναζητήσεις πριν τελειώσεις το πρώτο είναι μηδαμινές!

Επίσης αφαίρεσε όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς κάθε βράδυ, όπως το σπρέι για τη μύτη που χρησιμοποιούσες την τελευταία φορά που είχες κρυολόγημα.

Μετακίνησε πράγματα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά στο υπνοδωμάτιό σου

Όσο λιγότερα πράγματα έχεις στο υπνοδωμάτιό σου, τόσο το καλύτερο! Αυτή η βιβλιοθήκη, είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται στον χώρο που κοιμάσαι; Μήπως μπορεί να πάει στο σαλόνι;

«Όσο λιγότερα είναι τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρά σου, τόσο λιγότερες ορμόνες στρες θα έχεις και τόσο πιο ήρεμο ύπνο θα απολαύσεις!», εξηγεί η McCubbin.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/to-spiti-soy-einai-ena-chaos-ap-ayto-to-domatio-prepei-na-xekiniseis-to-katharisma/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ