Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνομοιομορφία στο στήθος: Είναι ανησυχητική;

Ανομοιομορφία στο στήθος: Είναι ανησυχητική;

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες στον κόσμο παρουσιάζουν ασυμμετρία των μαστών, ενώ δεν είναι λίγες οι πλαστικές επεμβάσεις που γίνονται γι’ αυτό το λόγο. 


Η ασυμμετρία αυτή μεταξύ των δύο μαστών ονομάζεται ανισομαστία και είναι ουσιαστικά αυτή η διαφορά στο μέγεθος, στο σχήμα, στη θέση των δύο μαστών ή ακόμα και της θηλής. Μπορεί, ακόμα, να είναι εμφανής και ευδιάκριτη, αλλά και όχι, όταν η διαφορά ανάμεσα στους μαστούς δεν είναι ιδιαίτερη.

Η ανισομαστία δημιουργεί πολλές φορές ανασφάλεια στις γυναίκες, που δεν αισθάνονται άνετα με το στήθος τους και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην κατάθλιψη. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες αυτές που καταφεύγουν στη λύση της πλαστικής, προκειμένου να μην “ταλαιπωρούνται” πια από την ασυμμετρία των μαστών τους.

Δες τι πρέπει να κάνεις, αν θες να έχεις ένα υγιές στήθος!

Παρ’ όλα αυτά, είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει διαφορά μεγέθους ανάμεσα στους μαστούς. Δεν σημαίνει, δηλαδή, ότι έχεις κάποιο θέμα υγείας, αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα στήθη σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αναφέρεις την ασυμμετρία αυτή και στο γιατρό σου και αν το επιθυμείς να κάνεις και μία εξέταση, προκειμένου να συνειδητοποιήσεις κι εσύ ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν η ανομοιομορφία εμφανιστεί ξαφνικά κι όχι κατά την εφηβεία σου και την ανάπτυξη του στήθους σου, τότε θα ήταν επίσης καλό να επισκεφτείς το γιατρό σου.

Η ασυμμετρία αυτή δημιουργείται συνήθως στα κορίτσια από την εφηβεία, λόγω των ορμονών. Ο ένας μαστός μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται νωρίτερα ή και γρηγορότερα από τον άλλο. Σε αρκετές κοπέλες η ανομοιομορφία αυτή αρχίζει να ελαττώνεται μεγαλώνοντας, ενώ σε κάποιες άλλες παραμένει.

Η ασυμμετρία μεταξύ των μαστών δεν είναι ευδιάκριτη από τους γύρω σου, όταν περπατάς στο δρόμο, οπότε δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι συνεχώς γι’αυτό, άλλωστε δεν φταις εσύ σε κάτι.

Φυσικά, να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν σωματικές ασκήσεις, δίαιτες ή συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος των μαστών.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/anomoiomorfia-sto-stithos-einai-anisychitiki/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ