Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΦλέμα στον λαιμό: 7 τρόποι για να απαλλαγείτε

Φλέμα στον λαιμό: 7 τρόποι για να απαλλαγείτε

Αυτό το ενοχλητικό φλέγμα που απλά δεν θα φύγει, ανεξάρτητα από το πόσο βήχετε ή καθαρίζετε το λαιμό σας. Μπορεί να είναι ενοχλητικό και άβολο. Τι είναι όμως ακριβώς το φλέγμα και τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτό;


Το φλέγμα είναι ένα κολλώδες, παχύρρευστο υγρό που παράγεται από τις βλεννώδεις μεμβράνες του αναπνευστικού συστήματος. Όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη, το σώμα σας παράγει περισσότερα φλέγματα από το συνηθισμένο σε μια προσπάθεια να ξεπλύνει τον ιό. Το φλέγμα μπορεί να είναι διαυγές, λευκό, κίτρινο ή πράσινο και συνήθως αποβάλλεται μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος.

Πώς μπορείτε λοιπόν να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό φλέγμα; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

1. Πίνετε πολλά υγρά. Η παραμονή ενυδατωμένη είναι το κλειδί για την αραίωση της βλέννας και την ευκολότερη αποβολή της. Πίνετε πολύ νερό, τσάι από βότανα, σούπα ή χυμό. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ, που στην πραγματικότητα μπορεί να σας αφυδατώσουν και να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

2. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Ο ξηρός αέρας μπορεί να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα και να κάνει τη βλέννα πιο πυκνή. Η χρήση ενός υγραντήρα στο σπίτι ή το γραφείο σας μπορεί να βοηθήσει στην υγρασία του αέρα και να διευκολύνει την αποβολή των φλεγμάτων.

3. Κάντε γαργάρες με ζεστό αλατόνερο. Αυτή η απλή σπιτική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της βλέννας και στη μείωση της φλεγμονής. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες για λίγα λεπτά.

4. Πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ανακατέψτε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το πολλές φορές την ημέρα.

5. Κάντε ένα ντους με ατμό. Ο ατμός από ένα ζεστό ντους μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση της βλέννας και να διευκολύνει την αποβολή.

6. Δοκιμάστε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Υπάρχουν πολλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή που μπορούν να βοηθήσουν στην αραίωση της βλέννας και να διευκολύνουν τον βήχα. Αυτά περιλαμβάνουν βλεννολυτικά και αποχρεμπτικά.

7. Επισκεφθείτε το γιατρό σας. Εάν το φλέγμα σας έχει πράσινο ή κίτρινο χρώμα ή εάν το είχατε για περισσότερο από μια εβδομάδα, ήρθε η ώρα να δείτε το γιατρό σας. Μπορεί να έχετε βακτηριακή λοίμωξη και θα χρειαστείτε αντιβιοτικά για να την ξεκαθαρίσετε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ