Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑισθάνεστε κατάθλιψη; Πώς βοηθάει η πρωτεΐνη

Αισθάνεστε κατάθλιψη; Πώς βοηθάει η πρωτεΐνη

Στις 5 Ιανουαρίου 2006 οι ερευνητές ανακοίνωσαν μελέτες που έλεγαν ότι η πρωτεΐνη p11 παίζει βασικό ρόλο στην κατάθλιψη. Η πρωτεΐνη p11 φαίνεται να ρυθμίζει τη σηματοδότηση της χημικής σεροτονίνης του εγκεφάλου. Σε πολλές μελέτες που έγιναν πριν η σεροτονίνη έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη και επίσης αγχώδεις διαταραχές. Το αστείο είναι ότι η σεροτονίνη είναι αυτό που σχεδόν κάθε αντικαταθλιπτικό είναι φτιαγμένο για να ρυθμίζει, συμπεριλαμβανομένου του Prozac (Ladose).


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της πρωτεΐνης p11 και του Prozac (Ladose);
Το Prozac (Ladose) χρησιμοποιεί ενώσεις που ονομάζονται SSRIs, οι οποίες αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στο σώμα σας. Αυτές οι ενώσεις αλληλεπιδρούν με 14 διαφορετικούς υποδοχείς σεροτονίνης. Το φάρμακο διεγείρει μερικούς από τους υποδοχείς που προκαλούν αρνητικές παρενέργειες, η p11 δεν αλληλεπιδρά με αυτούς τους υποδοχείς.

Εάν δεν αντιμετωπίζετε θετικά αποτελέσματα από τα αντικαταθλιπτικά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε Paxil. Το οποίο στοχεύει στο μέλλον των αντικαταθλιπτικών που στοχεύουν στους υποδοχείς 5-HT, οι οποίοι προκαλούν πολύ λίγες παρενέργειες. Πάντα όμως να ενημερώνετε το γιατρό σας.

Γενικά η πρωτεΐνη p11 φαίνεται να βοηθάει στην κατάθλιψη οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε φαγητά που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη, εκτός από τα αντικαταθλιπτικά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ