Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα”Αιμορροΐδες τέλος”: 7 σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες με...

”Αιμορροΐδες τέλος”: 7 σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες με φυσικό τρόπο

 

Οι αιμορροΐδες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όσους ανθρώπους το αντιμετωπίζουν, ειδικά για τους μεσήλικες, ενώ εκδηλώνεται με πρησμένους όζους στην έξοδο του παχέος εντέρου ή του ορθού.


Αιμορροΐδες: Για ποιο λόγο εμφανίζονται και ποια τα συμπτώματα

Εμφανίζεται σε όσους κάνουν καθιστική ζωή και δεν τρώνε πολύ φρούτα και λαχανικά, όσους έχουν δυσκοιλιότητα και στις εγκύους.

Οι όζοι μπορεί να είναι εσωτερικοί και εξωτερικοί και είναι μαλακοί και ανώδυνοι έως ότου γίνουν φλεγμονή.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η νόσος εμφανίζεται λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής και την κακή διατροφή.

Η νόσος αρχικά εκδηλώνεται με διόγκωση και αφόρητη φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού. Μπορεί να προκληθεί συχνά αιμορραγία με τις κινήσεις του εντέρου.

Αιμορροΐδες: Με ποιες φυσικές θεραπείες μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε

Φύλλα κισσού, φρέσκο κρεμμυδάκι, χαμομήλι

Και οι δύο μορφές των αιμορροΐδων μπορούν να αντιμετωπιστούν αν βάλουμε στην περιοχή ένα μείγμα τσαγιού από φύλλα κισσού ή νερό, στο οποίο έχουμε βράσει πράσινα φύλλα από φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ή χαμομήλι.

Μουλιάστε μια γάζα στο υγρό κάθε πρωί και βράδυ και εφαρμόστε την επάνω στις αιμορροΐδες για μισή ώρα.


Στη συνέχεια, μην πετάτε το τσάι, αλλά χρησιμοποιήστε το για ξέπλυμα μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά για την φυσική θεραπεία των αιμορροΐδων. Απλά βρέξτε ένα βαμβακερό πανί και εφαρμόσετε το στο ερεθισμένο σημείο.Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί η φλεγμονή.

Λάδι καρύδας

Αλείψτε λίγο λάδι καρύδας άμεσα στο αιμορροΐδες σας, ξεπλύνετε και επαναλάβετε ξανά.Οι αιμορροΐδες θα πρέπει να εξαφανιστούν σε μια-δυο μέρες.

Aloe Vera Gel

Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο με το λάδι καρύδας.

Mαϊντανός

Βράστε ένα ματσάκι μαϊντανό σε ένα ποτήρι γάλα και στη συνέχεια βάλτε τον μέσα σε ένα βαμβακερό πανί και τοποθετήστε το το επάνω στην πληγείσα περιοχή.

Σέσκουλα

Εφαρμόστε φρέσκα σέσκουλα επάνω στην φλεγμονή για άμεση ανακούφιση.

Δαμάσκηνο

Αιμορροΐδες: Το δαμάσκηνο το πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπισή τους

Υπάρχει ένα φυσικό προϊόν το οποίο μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα ή να θεραπεύσει τελείως τις αιμορροΐδες. Η λατινική του ονομασία είναι Prunus domestica και είναι γνωστό ως δαμάσκηνο. Το σκούρο μπλε δαμάσκηνο σπάνια αναφέρεται ως θεραπευτικό φρούτο.

Ωστόσο, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες (περίπου 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια γραμμάρια φρούτων) και περιέχει πολλές χρήσιμες ουσίες, β-καροτένιο, φυτικές ίνες, έλαια, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, Κ, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο.

Στην εναλλακτική ιατρική, χρησιμοποιείται κατά των: αθηροσκλήρωση, καρδιακή νόσο, βρογχίτιδα, παχυσαρκία, απώλεια μνήμης, κατάθλιψη, έκζεμα, βήχα, ναυτία και έμετο, υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα με το συκώτι.

Τα δαμάσκηνα είναι η παλαιότερη λαϊκή θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες: καθαρίζουν εν μέρει τα έντερα και δεν είναι εθιστικά (πράγμα που συμβαίνει συχνά με τα φάρμακα). Η δύναμη του δαμάσκηνου οφείλεται στην πηκτίνη, η οποία διογκώνει τις ίνες, πιέζει τις άκρες των εντέρων και έτσι ενθαρρύνει την εργασία τους.

Το πιο σημαντικό είναι να μάθετε τη σωστή δόση των δαμάσκηνων. Η κατανάλωση πολλών δαμάσκηνων θα προκαλέσει κράμπες και διάρροια. Συνήθως, συνιστάται να καταναλώνουμε 5-8 δαμάσκηνα την ημέρα.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr , www.newsitamea.gr

 

Πηγή: https://www.giatros-in.gr/2021/06/20/aimorro-des-telos-7-spitika-giatrosofia-na-apallageite-tis-aimorro-des-fysiko-tropo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ