Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈξι σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος θέλει να σε εξαπατήσει

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος θέλει να σε εξαπατήσει

Ίσως σου έχει τύχει: Συζητάς με κάποιον. Και νιώθεις ότι δεν είναι ειλικρινής μαζί σου. Αλλά δεν μπορείς να το υποστηρίξεις αυτό με χειροπιαστές αποδείξεις. Τα καλά νέα: Κι όμως, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορούν να σου «πουν» ότι… κάτι δεν πάει καλά. Αρκεί να τα προσέξεις στη διάρκεια μιας συζήτησης.

Η έγκαιρη αναγνώριση ότι κάποιος είναι ανέντιμος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε διάφορους μπελάδες αλλά και ψυχική φθορά. Εδώ ειναι λοιπόν 6 σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος (ίσως) θέλει να σε εξαπατήσει. Αν δεις κάποια από αυτά, ίσως πρέπει να σκεφτείς καλύτερα ποιον έχεις μπροστά σου και τι ακριβώς σου λέει.


1# Υπερβολικά πολλές πληροφορίες. Έχετε ρωτήσει ποτέ κάποιον μια απλή ερώτηση και τελικά λάβατε μια απίστευτα μακροσκελή και λεπτομερή απάντηση με πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που πραγματικά χρειάζεστε; Αν ναι, πιθανότατα δεν ήταν ειλικρινής μαζί σας. Οι ψεύτες συχνά μοιράζονται υπερβολικές πληροφορίες, καθώς πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα κάνει να φαίνεται ότι είναι εντελώς ανοιχτοί και επομένως δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

2# Γέρνει προς τα πίσω. Όταν ψάχνουμε να δημιουργήσουμε απόσταση μεταξύ μας και ενός άλλου ατόμου, μπορεί γενικά να ανιχνευθεί στη στάση του σώματος μας. Είτε θα γείρουμε το κεφάλι μας προς τα πίσω από αυτά ή ακόμα και ολόκληρο το σώμα μας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε αποστάσεις ανάμεσα σε εμάς και σε αυτόν που έχουμε απέναντι μας.

3# Επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια. Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος επαναλαμβάνει την ίδια δήλωση ή σύνολο γεγονότων ξανά και ξανά, αυτό μπορεί να είναι ένα κακό σημάδι. Συχνά, αν κάποιος επαναλαμβάνει τον εαυτό του σε αυτόν τον βαθμό, προσπαθεί να πείσει εσάς ή τον εαυτό του (ή και τα δύο) ότι αυτά τα γεγονότα είναι αληθινά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν την επανάληψη για να κερδίσουν χρόνο καθώς σχεδιάζουν την επόμενη κίνησή τους.

4# Αλλαγή στην αναπνοή. Όταν κάποιος θέλει να σας εξαπατήσει, πιθανόν να αρχίσει να αναπνέει πιο γρήγορα ή πιο βαθιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καρδιακός του ρυθμός αυξάνεται επειδή λέει ένα ψέμα και στη νευρικότητα που του δημιουργεί το ενδεχόμενο να τον ανακαλύψεις.

5# Μιλάει γρήγορα. Αντί να διασκεδάζουν μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για ένα θέμα, αυτοί οι άνθρωποι συνήθως προσπαθούν να προχωρήσουν γρήγορα τη συζήτηση και να αλλάξουν θέμα. Αν και μπορεί απλώς να βαριούνται το αρχικό θέμα, η ανυπομονησία να τερματίσουν μια συζήτηση μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κρύβουν κάτι που δεν θέλουν να ανακαλυφθεί.

6# Παραθέτει διαφορετικές λεπτομέρειες. Όταν κάποιος σου λέει την ίδια ιστορία ξανά και ξανά, αλλάζει κάτι σε αυτά που παραθέτει; Ξεχάστηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή προστέθηκαν νέες λεπτομέρειες στην ιστορία; Αν παρατηρήσετε ότι η ιστορία του άλλου στερείται συνέπειας, τότε ίσως να είναι ένα σημάδι ότι δυσκολεύεται να θυμηθεί ακριβώς το ψέμα που σου έχει πει.

Πηγή: https://www.itspossible.gr/%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BF-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AD/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ