Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια είναι η σχέση μεταξύ χοληστερόλης και διαβήτη και τι θα πρέπει...

Ποια είναι η σχέση μεταξύ χοληστερόλης και διαβήτη και τι θα πρέπει να γνωρίζεις

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη σχέση μεταξύ χοληστερόλης και διαβήτη. Για αρχή, η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης ουσία που βρίσκεται στο αίμα σας. Χρησιμοποιείται από το σώμα σας για να παράγει ορμόνες και άλλα πράγματα. Ο διαβήτης είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Όταν έχετε διαβήτη, το σώμα σας είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που παράγει.


Τώρα που το έχουμε ξεμπερδέψει, ας μιλήσουμε για τη σχέση μεταξύ χοληστερόλης και διαβήτη.

Τα άτομα με διαβήτη είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλή χοληστερόλη από τα άτομα που δεν έχουν διαβήτη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες σας και να τις κάνουν πιο πιθανό να συλλέξουν χοληστερόλη.

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένα πρόβλημα γιατί μπορεί να φράξει τις αρτηρίες σας και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Έτσι, εάν έχετε διαβήτη, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα χοληστερόλης σας υπό έλεγχο.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας εάν έχετε διαβήτη. Η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η λήψη φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη μπορούν όλα να βοηθήσουν.

Εάν έχετε διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο θεραπείας που είναι κατάλληλο για εσάς. Με τη σωστή φροντίδα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ