Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΦρέσκα φασολάκια: γιατί πρέπει να τα βάλετε στη διατροφή σας

Φρέσκα φασολάκια: γιατί πρέπει να τα βάλετε στη διατροφή σας

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες στη διατροφή σας, μπορείτε να σκεφτείτε τα φρέσκα φασόλια. Αυτά τα φασόλια είναι μια καλή πηγή και των δύο θρεπτικών συστατικών, καθώς και αρκετών βιταμινών και μετάλλων.


Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα φρέσκα φασόλια περιέχει περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και 13 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτό τα καθιστά μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης ή να προσθέσουν περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή τους. Τα φρέσκα φασόλια είναι επίσης μια καλή πηγή αρκετών βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος, του σιδήρου και του καλίου.

Ενώ τα φρέσκα φασόλια είναι μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, είναι σημαντικό να τα μαγειρεύετε σωστά πριν τα φάτε. Τα φασόλια περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται λεκτίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία εάν τα φασόλια δεν μαγειρευτούν σωστά.

Για να μαγειρέψετε φρέσκα φασόλια, μουλιάστε τα πρώτα σε νερό για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα φασόλια και μαγειρέψτε τα σε γλυκό νερό για 30 λεπτά έως μία ώρα. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε φασόλια σε αργή κουζίνα σε χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες.

Μόλις μαγειρευτούν, τα φρέσκα φασόλια μπορούν να προστεθούν σε διάφορα πιάτα, όπως σούπες, μαγειρευτά, σαλάτες και πιάτα με ρύζι. Μπορούν επίσης να πολτοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν ως άλειμμα ή ντιπ.

Έτσι, αν ψάχνετε για έναν υγιεινό τρόπο για να προσθέσετε περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες στη διατροφή σας, σκεφτείτε τα φρέσκα φασόλια. Απλά φροντίστε να τα μαγειρέψετε σωστά πριν τα φάτε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ