Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα15 έξυπνα κόλπα για να λάμπει το σπίτι σας καθαριότητα

15 έξυπνα κόλπα για να λάμπει το σπίτι σας καθαριότητα

Το καθάρισμα του σπιτιού σας μπορεί να μην είναι η πιο αγαπημένη δραστηριότητα για κάποιες νοικοκυρές και ταυτόχρονα ο χρόνος που απαιτείται για να έχουμε ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι, πολλές φορές δεν είναι αρκετός! Υπάρχουν όμως πράγματα τα οποία τα κάνουμε γιατί έτσι τα έχουμε μάθει αλλά υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη! Θα σας δώσω 15 έξυπνα κόλπα για να λάμπει το σπίτι σας καθαριότητα!


Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Στύψτε λίγο σαπούνι σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και μετά τρίψτε το λιγάκι με το χέρι σας για να πάρετε μια καλή ποσότητα αφρού. Βάλτε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, ενεργοποιήστε το στην ελάχιστη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την πόρτα και σκουπίστε τον φούρνο μικροκυμάτων από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι μόνο πολύ πιο εύκολος, αλλά θα βοηθήσει επίσης να αφαιρέσετε τυχόν άσχημες μυρωδιές και μικρόβια που έχουν κολλήσει στο σφουγγάρι.

Καθαρισμός στρώματος

Με το πέρασμα του χρόνου, όλα τα στρώματα λερώνονται. Για να να ανανεώσετε και να φαίνονται σαν καινούργια, χρειάζεται απλώς να το πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα, να το αφήσετε για μερικές ώρες και μετά να το σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Όλα τα ίχνη βρωμιάς και μυρωδιών θα εξαφανιστούν.

Καθαρισμός ξύλινου πάγκου κοπής

Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιών είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον καθαρισμό ξύλινων σανίδων κοπής. Αφού καλύψετε τη σανίδα με αλάτι και τη σκουπίσετε καλά με ένα κομμένο λεμόνι, απλά ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

Καθαρισμός τοστιέρας

Με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας, μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα όλα τα δυσπρόσιτα σημεία της τοστιέρας σας.

Καθαρισμός βρύσης

Εάν σκουπίσετε την επιφάνεια μιας βρύσης με λίγο χαρτί κεριού, οι λεκέδες νερού δεν θα εμφανιστούν επάνω της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καθαρισμός πλάκας ηλεκτρικού σίδερου

Απλώστε λίγο χαρτί στη σιδερώστρα και στη συνέχεια ρίξτε λίγο αλάτι πάνω της. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση θερμότητας στο σίδερο σας στο μέγιστο και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό σε αυτό και ότι η λειτουργία “ατμού” είναι απενεργοποιημένη. Περάστε το καυτό σίδερο πάνω από το αλάτι… αυτό θα κάνει θαύματα και θα απαλλαγείτε από τη βρωμιά.

Καθαρισμός ασημικών

Ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένο σε γάζα τοποθετημένο στο συρτάρι ή στο κουτί με τα ασημικά σας μπορεί να σας βοηθήσει να τα αποτρέψετε από το να χάσουν τη γυαλάδα τους ή να σκουριάσουν.

Αφαιρέστε λεκέ λαδιού και λίπους από ρούχα

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από λεκέδες λαδιού και λίπους στα ρούχα χρησιμοποιώντας θρυμματισμένη κιμωλία. Απλώς τρίψτε την κιμωλία στον λεκέ και σε λίγες ώρες η κιμωλία θα απορροφήσει πλήρως το λίπος. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για φρέσκους λεκέδες.

Καθαρισμός περσίδων

Το καθάρισμα των περσίδων μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο. Υπάρχει όμως μία πολύ εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος! Χρησιμοποιήστε μία παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε τις περσίδες με ελάχιστη προσπάθεια!

Καθαρισμός τηγανιού

Η χρήση αλατιού είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Το αλάτι απορροφά το λάδι και βοηθά στην απομάκρυνση των κομματιών της καμένης τροφής. Αφού μείνει το αλάτι στο τηγάνι για λίγο, ξεπλύνετε και τρίψτε το.

Λεκέδες στα χαλιά

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ξύδι και δύο φλιτζάνια νερό μαζί σε ένα μπουκάλι με μηχανισμό ψεκασμού. Ψεκάστε το μείγμα σε τυχόντες λεκέδες στο χαλί και σκεπάστε τους με ένα βρεγμένο πανί. Ενεργοποιήστε το σίδερο, ρυθμίστε το σε λειτουργία ατμού και περάστε το πάνω από το πανί για 30 δευτερόλεπτα και αντίο ο λεκές!

Καθαρισμός νεροχύτη

Καθαρίστε τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια βάλτε μερικές φέτες λεμονιού στην οπή του βύσματος και ξεπλύνετε καλά με νερό.

Καθάρισμα παραθύρων

Καθαρίστε τα παράθυρα με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά φροντίστε να τα τρίψετε με μια εφημερίδα. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στην αφαίρεση όλων των λεκέδων και θα δώσει λάμψη στα παράθυρα.

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και μετά τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο. Το σπίτι σας θα γεμίσει με ένα μαγικό άρωμα και όλες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/15-kolpa-na-lampei-spiti-kathariothta/?fbclid=IwAR3TJ43LprLA6R3R8u6rqFtWw4jVpKObAbuRl7nh9Kc7bN_3aU5ey8cL3Lk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ